SaiPa julkisti kaksi kovaa paluumuuttajaa – Maalahti ja McIntyre palaavat keltamustiin

LIIGA / Uutinen
McIntyre oli edellisellä SaiPa-kaudellaan Liigan toiseksi tehokkain pistemies.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa julkisti ensimmäiset hankintansa tulevalle Liiga-kaudelle. McIntyren sopimus on vuoden mittainen, Maalahden peräti viisivuotinen.

Puolustaja Kalle Maalahti ja keskushyökkääjä David McIntyre palaavat SaiPaan. Seura tiedotti asiasta tiistaiaamuna humoristisella, omintakeisella Youtube-videolla.

Maalahden sopimus on SaiPan seurahistorian pisin: se ulottuu kevääseen 2026. Se sisältää option siirtyä ulkomaille kahden SaiPassa pelatun kauden jälkeen. McIntyren sopimus kattaa tulevan kauden.

McIntyre, 34, pelasi SaiPassa kaudet 2014-16. Kausista jälkimmäisellä hän hurjasteli 58 ottelussa tehot 16+40. Yhteensä 56 pisteellään hän oli Liigan pistepörssin toinen. SaiPasta McIntyre siirtyi Sveitsiin, jossa hän pelasi yhteensä neljä kautta EV Zugin ja HC Luganon organisaatioissa. Täksi kaudeksi hän siirtyi kesken kauden Itävaltaan oltuaan yhdeksän kuukautta pelaamatta.

Maalahti, 30, palaa SaiPaan Ilveksestä, jonne hän siirtyi kasvattajaseurastaan keväällä 2019. Kiekollinen puolustaja nakutteli kahdella Tampereen-kaudellaan identtiset tehot 3+21=24. Lyhyitä lainapestejä lukuun ottamatta Maalahti on edustanut koko aiemman uransa SaiPaa.

– "Kölli" [Maalahti] on todella viihdyttävä puolustaja, jonka pelityyli sopii erinomaisesti nykyjääkiekkoon, jossa puolustajat tukevat aiempaa enemmän hyökkäyksiä. Kalle palaa kotiin kypsempänä pelaajana, kommentoi SaiPan tiedotteessa toimitusjohtaja Jussi Markkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle