SaiPa jälleen uusiin yt-neuvotteluihin – lomautusuhan alla koko henkilöstö pelaajia myöten

LIIGA / Uutinen
Kaikki Liiga-SaiPa Oy:n työntekijät − muun muassa pelaajat − kuuluvat yt-neuvottelujen piiriin.
Neuvottelut ovat SaiPalle jo toiset tänä syksynä. Niiden jäljiltä lomautettuna on tällä hetkellä seuran valmennus- ja urheilujohto.

SaiPan emoyhtiö Liiga-SaiPa Oy tiedotti keskiviikkona aloittavansa yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat yhtiön kaikkia 54 työntekijää, niin määräaikaisia kuin vakituisia työntekijöitä.

Syiksi neuvottelujen aloittamiseen yhtiö kertoo koronapandemian aiheuttamat tulonmenetykset ja maksukyvyn oleellisen heikentymisen. Osasyynä on tiedotteen mukaan myös työtehtävien väheneminen joiltakin osin. 

SaiPa kertoo suunnitelleensa talousvaikeuksiensa vuoksi toimenpiteitä, jotka voivat johtaa lomautuksiin. Ne voivat toteutuessaan kohdistua kaikkiin 54 työntekijään kaikista henkilöstöryhmistä. Mahdolliset lomautukset ja muut toimenpiteet astuvat voimaan vuoden loppuun mennessä.

Edelliset yt-neuvottelunsa SaiPa kävi noin kuukausi sitten. Niiden seurauksena SaiPa lomautti päävalmentajansa Tero Lehterän valmennusryhmineen ja urheilutoimenjohtaja Antti Tuomenoksan.

Käynnissä olevat viisi lomautusta kestävät tällä erää vuoden loppuun. Lisäksi SaiPan pelaajiston palkkoja on leikattu marras-joulukuun 2020 osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle