SaiPa hankki kokeneen venäläishyökkääjän – yli 400 KHL-ottelun Sergei Monahov sputnikeihin

LIIGA / Uutinen
SaiPan kaita rivistö levenee.
Koko ammattiuransa KHL:ssa pelannut Monahov liittyy lappeenrantalaisseuraan saatuaan viisumin.

Venäläinen laitahyökkääjä Sergei Monahov siirtyy SaiPaan loppukauden kattavalla sopimuksella. Eteläkarjalaisseura tiedotti sopimuksesta torstaina iltapäivällä.

Pietarilaissyntyinen Monahov on pelannut käytännössä koko uransa KHL:ssa. Suurimman osan yli neljästäsadasta KHL-ottelustaan Monahov on tahkonnut Severstal Tšerepovetsissa, jota hän edusti peräti seitsemän kautta. Viimeiseksi jääneellä kaudellaan 2019-20 hän toimi myös seuran kapteenina. 

Viime kauden Monahov pelasi Kunlun Red Starissa, jossa hän merkkautti 42 ottelussa tehot 1+12. Yhden kauden piste-ennätys (14) on kolmen vuoden takaa. Alkukauden ajan hän on ollut vailla sopimusta.

SaiPa tiedotti myös kapteeninsa Jarno Koskirannan pitkästä kuntoutuksesta, joka pitää hyökkääjän sivussa pitkälle kevääseen. Poissa kokoonpanosta on myös neljän ottelun pelikiellon Kärpät-ottelun taklauksestaan saanut Dominik Lakatoš. SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kuitenkin linjaa seuran tiedotteessa, että kyseessä ei ole reagointi näihin kahteen poissaoloon.

– Sergei on laadukas ammattipelaaja ja erinomainen luistelija, joka on pelannut pitkään hyvällä tasolla ja johtavassa roolissa KHL:ssä. Hyvänä yleispelaajana hän pystyy pelaamaan pelin kaikissa tilanteissa, luonnehtii Markkanen uutta hankintaansa.

Monahovin sopimus SaiPaan astuu voimaan pelaajan saavuttua Lappeenrantaan. Hänen viisumiprosessinsa on seuran mukaan toistaiseksi käynnissä. Tarkkaa saapumisaikaa voi vallitsevasta maailmantilanteesta johtuen määrittää, selviää tiedotteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle