SaiPa hankki ketjullisen ulkomaan ihmeitä − Kristián Pospišil palaa Pekka Virran luottomieheksi

LIIGA / Uutinen
Räväkkä Kristián Pospíšil nähtiin MM-kisoissa Slovakian paidassa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Pekka Virran ja SaiPan projektin seuraavaan vaiheeseen haetaan puhtia ulkomaalaishankinnoilla.

SaiPa kertoi maanantaina kiinnittäneensä tulevalle kaudelle kolme ulkomaalaista hyökkääjää. Kristián Pospišil ja Jaedon Descheneau solmivat vuoden mittaiset sopimukset, Kevin Fitzgeraldin sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Runsaat sata runkosarjaottelua Liigassa aiemmin pelannut Pospišil on SaiPa-luotsi Pekka Virralle tuttu mies Rauman Lukon mestaruuskaudelta. Pospišil aloitti myös päättyneen kauden Lukon paidassa, mutta siirtyi joulukuussa Sveitsin pääsarjaan HC Davosiin. Pospišil esiintyi myös Slovakian Olympia- ja MM-joukkueissa.

− Sain hänen kanssaan työskennellä aikaisemmin, kun hän tuli Pohjois-Amerikasta tänne aika vaikeiden vammojen jälkeen. Parhaimmillaan todella hyvä, tämän sarjan kärkipelaajia. Lähdetään tekemään ehjää, positiivista kautta, päävalmentaja Virta toteaa seuran tiedotteessa.

Kanadalaishyökkääjä Jaedon Descheneau nähtiin Liigassa TPS:n paidassa päättyneellä kaudella. Turkuun hän saapui kesken kauden Malmöstä ja 28 runkosarjaottelussa hän kirjautti tehot 4+9. Pudotuspeleissä hän pääsi hopeajoukkueen kokoonpanoon ainoastaan yhdessä ottelussa.

Toimistusjohtaja Jussi Markkasen mukaan SaiPa on seurannut Descheneauta jo pitkään.

− Hän oli keskusteluissa jo yli vuosi sitten, mutta päätti vielä siinä kohdassa mennä Ruotsiin. Olemme olleet koko ajan sitä mieltä, että kyseessä on pelaaja joka sopii hyvin meidän kiekolliseen pelitapaan, Markkanen toteaa tiedotteessa.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Kevin Fitzgerald saapuu Suomeen uransa ensimmäiselle täydelle ammattilaiskaudelleen. Hän on pelannut viimeiset viisi kautta NCAA-yliopistosarjaa St. Cloudin yliopistojoukkueessa. Päättyneellä kaudella hän kirjautti 37 ottelussa tehot 17+19.

Hän pelasi myös seitsemän ottelua ECHL:n South Carolina Stingraysin riveissä tehoin 4+4.

− Haluamme, että sentteri on paljon kiekossa, pystyy syöttämään ja rytmittämään peliä. Kevin on kokenut pelaaja, joka on kuulunut kapteenistoon yliopistojoukkueessaan. Hänellä on pohjilla hyvät tehot yliopistossa ja ECHL:ssä ja hän katsoi, että Eurooppa on hänelle tässä kohtaa uraa paras ratkaisu, toimitusjohtaja Markkanen summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle