SaiPa hankki kaksi ulkomaalaisvahvistusta − Niclas Westerholm pelaa ensi kauden Liigassa

LIIGA / Uutinen
Westerholm ehti sopia NHL-sopimuksen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
SaiPa on tehnyt sopimukset puolustaja Mario Grmanin ja hyökkääjä Jaroslav Aleksejevin kanssa. Myös Nashville Predatorsin kanssa sopimuksen tehnyt maalivahti Niclas Westerholm palaa Lappeenrantaan.

SaiPa tiedotti tehneensä 1+1-vuotiset sopimukset slovakialaisen puolustajan Mario Grmanin ja venäläisen hyökkääjän Jaroslav Aleksejevin kanssa.

Grman liittyy joukkueeseen Slovan Bratislavasta, jossa hän teki kauden aikana tehot 4+4. Grman on 185-senttinen kahden suunnan puolustaja, kuvailee urheilujohtaja Antti Tuomenoksa.

− Mario on pelannut enemmän puolustavassa roolissa, mutta hänellä on kykyjä ja osaamista myös hyökkäävämpään peliin. Hän on nuori pelaaja, joka pyrkii urallaan eteenpäin. Hienoa, että sopimus sisältää myös optiokauden.

Aleksejev, 20, puolestaan on vasemmalta laukova hyökkääjä, joka on pelannut kahdesti Venäjän alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa MM-kisoissa. Aleksejevin sopimukseen sisältyy koeaika.

− Hyvä nähdä nyt try-outin kautta onko Jaroslav valmis miesten peleihin. Hänen vahvuuksiaan ovat ehdottomasti liike ja kiekollinen pelaaminen, Tuomenoksa kertoo.

Kumpikin liittyy SaiPan vahvuuteen heinäkuun lopussa. Grman kommentoi sopimustaan seuraavasti:

− Olen innoissani tästä hyvästä mahdollisuudesta tulla Liigaan ja SaiPaan. En tiennyt Liigasta paljoakaan, mutta pari tuttua pelaa Suomessa. Kärppien Michal Kristof kehui sarjaa hyväksi ja nopeaksi, Grman virkkoi ja totesi, ettei ole vielä tavannut maanmiestään Tomas Zaborskyä.

SaiPa on sopinut NHL-seura Nashville Predatorsin kanssa, että maalivahti Niclas Westerholm palaa ensi kaudeksi Liigaan.

− Nashville on ollut todella tyytyväinen Niclaksen kehitykseen ja he näkevät, että Niken uran kannalta paras vaihtoehto on pelata Lappeenrannassa tulevalla kaudella, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kommentoi tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle