STM: Turvavälien kaavamaisesta vaatimisesta syytä luopua – jäähalleihin luvassa jopa 75 prosentin täyttöaste

CHL, LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, KHL, Naisten Liiga, Suomi-sarja, Muut Sarjat / Uutinen
Halleihin saa jatkossa ottaa väkeä lähes tavalliseen tapaan, esittää sosiaali- ja terveysministeriö.
Torstainen sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirje toi kaivattua toivoa tapahtuma-alalle.

Pienen koronatartuntariskin yleisötapahtumissa ei jatkossa vaadita kahden metrin turvavälejä tai yleisön lohkomista. Näin esittää sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ohjauskirjeessään aluehallintoviranomaisille.

STM katsoo tartuntariskiltään pieneksi sellaiset yleisötapahtumat, joissa noudatetaan hygieniaohjeita, asiakkaille on osoitettu oma paikka ja käytössä on enintään 75 prosenttia tapahtumapaikan normaalista enimmäiskatsojakapasiteetista. Ehtona on lisäksi, että tapahtuman yleisö pääsääntöisesti seisoo tai istuu paikallaan, ja osallistujia ohjeistetaan välttämään voimakasta äänenkäyttöä.

Hygieniaohjeet sisältävät muun muassa kasvomaskisuosituksen sekä käsien desinfiointimahdollisuuden. 

Urheiluasioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) kommentoi aiemmin torstaina STT:lle, että mekaaniset ja tiukat lohko- ja turvavälivaatimukset uhkaavat koko syksyn ja talven sisäurheilu- ja kulttuurikautta.

– Etenkin nimetyillä paikoilla varustetuissa tapahtumissa on saatava maalaisjärkisempää sääntelyä aikaiseksi, Kurvinen lausui STT:lle. 

Viime kädessä kokoontumisrajoituksista päättää kullakin alueella toimiva aluehallintovirasto, joille STM:n ohjauskirje on osoitettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle