SS: Sami Kapanen lähtee Luganoon − Tommi Miettisestä KalPan uusi päävalmentaja

LIIGA, Muut Sarjat / Uutinen
Sami Kapanen on suuntaamassa Sveitsiin.
Kuva © Saimi Airaksinen
Savon Sanomien mukaan KalPan päävalmentajana edelliset kaksi kautta toiminut Sami Kapanen on valittu sveitsiläisjoukkue HC Luganon uudeksi päävalmentajaksi.

Sami Kapasen sopimus KalPan kanssa olisi kattanut vielä ensi kauden. Savon Sanomien mukaan hän kuitenkin jättää tehtävänsä siirtyessään sveitsiläisen HC Luganon päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen.

Pelaajauransa vuonna 2014 lopettanut Kapanen aloitti valmennushommissa kaudella 2015-16, jolloin hän oli KalPan A-nuorten päävalmentaja. Seuraavalla kaudella hän oli Pekka Virran apuna liigajoukkueessa saavuttaen SM-hopeaa. Virran suunnattua Lukkoon Kapasesta tuli KalPan päävalmentaja. Ensimmäinen kausi toi kuudennen sijan, mutta tällä kaudella KalPa jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Kauteen mahtui kuitenkin myös juhlaa, sillä KalPa voitti ensimmäisenä suomalaisseurana Sveitsissä pelattavan perinteisen Spengler Cupin. Kapanen on myös KalPan tärkein omistaja.

Uudeksi päävalmentajaksi on tulossa 43-vuotias Tommi Miettinen, joka aloitti kauden KalPan A-nuorten päävalmentajana. Hän siirtyi kesken kauden IPK:n päävalmentajaksi iisalmelaisseuran taistellessa Mestiksessä sarjapaikastaan. Valmentajanvaihdos oli onnistunut, ja IPK onnistui pitämään paikkansa ilman karsintoja. Miettisen johdolla KalPan A-nuoret voittivat vuosi sitten mestaruuden.

Pelaajaurallaan Miettinen pelasi 683 liigaottelua KalPassa, TPS:ssä ja Ilveksessä. Hän oli voittamassa TPS:lle mestaruutta vuonna 1999.

HC Lugano on kuulunut kuluvan vuosikymmenen ajan Sveitsin kärkiseuroihin. Joukkue oli finaalin häviävänä osapuolena vuosina 2016 ja 2018. Tämä kausi päättyi puolivälieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle