SKA kauppasi Sergei Plotnikovin Amuriin

KHL / Uutinen
Sergei Plotnikov on parhaimmillaan äärimmäisen taitava ja vaarallinen laitahyökkääjä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Pietarin SKA riehui jälleen siirtomarkkinoilla, kun tällä kertaa joukkue kauppasi yhden huippuhyökkääjistään Amur Habarovskiin.

SKA Pietari kauppasi 30 vuotta kesällä täyttävän laitahyökkääjä Sergei Plotnikovin Amur Habarovskiin vaihdossa 25-vuotiaaseen venäläislaitahyökkääjä Igor Rudenkoviin. Plotnikov pelasi SKA:ssa viimeiset neljä kautta ja iski parhaalla kaudellaan Pietarissa 19 maalia ja 39 tehopistettä 61 runkosarjaotteluun kaudella 2018−19.

Plotnikov aloitti KHL-uransa Amurissa, mutta siirtyi kaudeksi 2012−13 Lokomotiv Jaroslavlin riveihin, jossa hyökkääjä vietti kolme kautta ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan Pittsburgh Penguinsin ja Arizona Coyotesin riveihin. NHL-visiitti tuotti kokoon 45 peliä ja kolme syöttöpistettä, minkä jälkeen oli vuorossa paluu KHL:ään SKA:n riveihin.

25-vuotias Rudenkov on Torpedo Nižny Novgorodin kasvatti ja kotoisin Nižny Novgorodista. 180 senttiä pitkä hyökkääjä pelasi ensimmäiset KHL-pelinsä kaudella 2014−15, mutta ei onnistunut tekemään pisteitä Torpedon paidassa 14 runkosarjaottelussa.

Kahden Torpedossa vietetyn kauden jälkeen tie vei itään ja Amurin riveihin, jossa kahdella edellisellä kaudella hyökkääjä onnistui rikkomaan 20 tehopisteen rajan. Viime kaudella Rudenkov oli joukkueensa varakapteeni ja neljänneksi paras pistemies ennätyspisteillään 13+13.

Rudenkovilla ei ole vielä sopimusta ensi kaudesta, joten kaupassa siirtyivät vasta Rudenkovin pelaajaoikeudet SKA:han.

» Lähetä palautetta toimitukselle