SK: Pelicans sai valtiolta maksimiavustusrahan – KalPa ja Sport eivät mitään

LIIGA / Uutinen
Pelicansia lykästi rahan kanssa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Vain viidennes tukirahahakemuksista hylättiin. Sport ja KalPa lukeutuivat siihen viidennekseen. Asiasta kertoo Suomen Kuvalehti.

Suomen Kuvalehti uutisoi, että Liiga-seuroista Pelicans, KalPa ja Sport ovat hakeneet koronakriisin vuoksi avustusrahaa valtion rahoitusyhtiöltä Business Finlandilta.

Pelicansille myönnettiin suurin mahdollinen avustus 100 000 euroa. KalPa ja Sport sen sijaan torpattiin hylkäävillä päätöksillä.

Business Finland myöntää kehitysrahoitusta pienille ja keskisuurille yhtiöille. Tuki on tarkoitettu yrityksille, jotka työllistävät yli viisi henkilöä. Suomen Kuvalehden listalla ovat 16. huhtikuuta mennessä tehdyt päätökset. Haku on ollut auki 19. maaliskuuta lähtien.

16. huhtikuuta mennessä Business Finland oli tehnyt lähes 5200 myönteistä tukipäätöstä. Hylättyjä päätöksiä oli yli 1 300, joka on viidesosa kaikista hakemuksista. KalPa ja Sport lukeutuivat siis selkeään vähemmistöön.

Pelicans, KalPa ja Sport ovat jokainen käyneet viime viikkoina yt-neuvotteluja henkilöstönsä kanssa. Pelicans ja Sport myös pelaajiensa ja valmentajiensa kanssa. Ne yt-neuvottelut ovat kesken.

» Lähetä palautetta toimitukselle