SHL-joukkueiden pelaajat osallistuvat koronakriisin torjuntaan − haluavat leikata palkkojaan

SHL / Uutinen
Joel Lundqvistin edustama Frölunda on mukana palkkatalkoissa.
Kuva © Timo Savela
Ruotsin miesten jääkiekon pääsarja SHL:n joukkueista ainakin Frölundan ja Malmön pelaajat ovat suostuneet alentamaan palkkojaan koronakriisin keskellä.

SHL-seuroista Frölundan pelaajat ovat halukkaita alentamaan omia palkkojaan koronavirusepidemian aiheuttamien taloudellisten tappioiden hillitsemiseksi.

Frölundan organisaation vakinainen henkilöstö on lomalla, mutta tilanne ei vaikuta pelaajistoon. Sen sijaan pelaajien palkka laskee huhti-, touko- ja kesäkuun ajaksi.

− Tämä oli meille itsestään selvää, kun maailma ympärillämme näyttää tällaiselta, joukkueen kapteeni Joel Lundqvist kertoi.

Seuran pelaajat tukivat organisaation ratkaisua olla hakematta Ruotsin valtion tukea lomautettujen pelaajien menetetyistä palkoista.

Myös SHL-seura Malmön pelaajat ovat suostuneet palkanleikkauksiin Frölundan pelaajien tavoin. Malmön pelaajien palkat laskevat toistaiseksi 7.5%. Frölundassa kiekkoili päättyneellä kaudella suomalaishyökkääjä Joel Mustonen.

Muokattu: 7.4.2020, kello 12.16: Frölundan pelaajia ei ole lomautettu, vaan Frölundan henkilöstö on lomalla. Myös tieto Frölundan pelaajien palkanalennuksen ajankohdasta lisätty sekä Malmön pelaajjien palkanalennuksen prosenttimäärä tarkennettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle