SDHL:n finaaleissa tiukkaa vääntöä – Rosa Lindstedtin huono onni auttoi Luulajan voiton päähän mestaruudesta

Muut Sarjat / Uutinen
Luulajan Jenna Pirttijärvi teki ottelun ratkaisumaalin.
Ruotsin SDHL:ssa pelataan tasaista finaalisarjaa Luleå/MSSK:n ja Brynäsin välillä. Sunnuntaina Luulaja siirtyi otteluvoitoissa 2–1-johtoon. Ensi viikolla selviää, kumpi johtaa joukkonsa mestaruuteen, Brynäsin kapteeni Rosa Lindstedt vai Luulajan Jenni Hiirikoski.

Brynäs hävisi sunnuntaina kotiottelunsa lukemin 0–2 Luulajalle, joka on nyt voiton päässä mestaruudesta. Pelissä tehtiin SDHL:n yleisöennätys, sillä paikalle oli saapunut peräti 6537 katsojaa.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa toisen erän loppupuolelle asti. Luulajan Jenna Pirttijärvi ja Brynäsin Rosa Lindstedt kamppailivat maalin takana kiekosta. Maalivahti Ellen Jonsson oli myös lähtenyt maaliltaan ja sai maalin takana osuman Lindstedtin kyynärpäästä loukaten itsensä. Kun maalivahti jäi makaamaan maalin taakse, Pirttijärvellä oli helppo työ lyödä kiekko tyhjään maaliin.

Molemmat maalivahdit pelasivat loistavasti ja joukkueiden puolustuspelikin oli tiivistä, joten enempää maaleja ei nähty, ennen kuin Brynäs otti maalivahdin pois pelin lopussa. Tällöin Viivi Vainikka pääsi viimeistelemään lukemiksi 0–2. 

Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla tiistaina Luulajassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle