SC Bern erotti Kari Jalosen − "Valitettavasti jouduimme tekemään tämän ratkaisun"

Muut Sarjat / Uutinen
Kari Jalosen työt Bernissä jäivät kesken.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
SC Bernin kahteen Sveitsin mestaruuteen valmentanut Kari Jalonen on siirretty sivuun tehtävistään. Tällä kaudella takellellut joukkue on pudotuspeliviivan alapuolella.

SC Bern on erottanut päävalmentaja Kari Jalosen, ja hänen paikkansa ottaa Hans Kossmann, joka voitti Sveitsin mestaruuden vuonna 2018 ZSC Lionsin valmennuksessa. Hän on aiemmin toiminut SC Bernin apuvalmentajana vuodet 2009−11 ja tuolloin hän saavutti yhden mestaruuden.

SC Bern pahoittelee tiedotteessaan, että se joutui tekemään tällaisen ratkaisun ja haluaa kiittää Jalosta kaikesta työstä joukkueen hyväksi.

Jalonen ehti valmentaa SC Berniä kolme täyttä kautta, joiden aikana joukkue juhli mestaruutta vuosina 2017 ja 2019 ja oli vuonna 2018 välierissä. Tämä kausi on ollut huomattavasti vaikeampi ja sarjasijoitus on tällä hetkellä yhdeksäs. Eroa pudotuspeliviivan päällä olevaan SCL Tigersiin on kuitenkin vain piste. Tällä vuosituhannella SC Bern on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle vain vuonna 2014.

Ennen SC Berniä Jalonen on saavuttanut neljä Suomen mestaruutta päävalmentajana sekä kolme Hannu Jortikan apuna. Lisäksi hän on valmentanut Lev Prahan KHL:n finaaleihin ja Suomen maajoukkueen MM-hopealle.

» Lähetä palautetta toimitukselle