Söderström jatkaa Ässien maalinsuulla − "Tosi iso osa meidän tulevaa joukkuettamme"

LIIGA / Uutinen
Söderström pysäyttää kiekkoja Ässien maalilla ensi kaudellakin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ässät on tehnyt jatkosopimuksen maalivahti Linus Söderströmin kanssa.

Linus Söderström jatkaa Ässien riveissä yksivuotisella sopimuksella. 24-vuotias ruotsalaisvahti siirtyi porilaisjoukkueeseen viime kaudeksi New York Islandersin organisaatiosta, jossa pelit olivat kahdella edelliskaudella vammojen vuoksi jääneet vähiin.

− Söderströmin jatkaminen Ässissä on iso juttu, koska kyseessä on Liigan mittapuulla huippumaalivahti. Hän on kilpailullinen, määrätietoinen ja tosi pedantti kaveri pienissäkin yksityiskohdissa. Maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin mukaan Linus on hyvin valmennettava urheilija ja heidän keskinäinen kemiansa toimii. Sanomattakin selvää, että Linus on tosi iso osa meidän tulevaa joukkuettamme, kertoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

Päättyneellä kaudella Söderström torjui 30 ottelussa ja niissä hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,9. Kerttula uskoo, että Söderström pystyy jatkossa vielä nähtyä parempaankin.

− Linuksen tavoitteena on NHL ja hänellä olisi ollut ottajia muuallakin. Kun annoimme hänelle mahdollisuuden tälle kaudelle, uskon että se painoi myös jatkosopimuksessa. Ottaen huomioon hänen halunsa kehittyä ja näytöt, jotka hän nyt löi pöytään kuluvalla kaudella uskomme, että ensi kaudesta tulee vielä parempi sekä hänelle että Ässille, Kerttula totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle