Sääliksi käy korealaisia – Tanska tarjosi vuoden 2018 olympiaisännille hyisen kylvetyksen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Markus Lauridsen pääsi hiomaan pelinrakennustaitojaan vaatimatonta Etelä-Koreaa vastaan.

Etelä-Korea oli selviytynyt karsinta-aloituksessaan jopa siedettävin numeroin, kun Norja raapi rutiininomaisen 4–1-voiton. Karsintojen toinen Pohjoismaa Tanska päätti puolestaan tarjota kouraisevan näytteen kansainvälisestä jääkiekkoilusta.

Ottelun tosin alkoi Etelä-Korean kannalta suotuisasti. Se piti tanskalaiset aisoissa lähes koko ensimmäisen erän, ja meni jopa johtoon Kim Ki Sungin maalilla ajassa 13.29. Tämän jälkeen kentällä oli pelkkää Tanskaa.

Joachim Blichfeld avasi tanskalaisten maalihanat, ja sitten joku unohti sulkea ne. Toisessa erässä Tanska mätti seitsemän kihautusta, joista kolme latoi Columbus Blue Jacketsin tähti Oliver Bjorkstrand. Tehoilla kunnostautuivat lisäksi Nikolaj Ehlers (1+4 ja kolmannessa erässä vielä yksi maali lisää) sekä Markus Lauridsen (0+3).

Ottelu oli kadottanut mielekkyytensä aikoja sitten. Kolmannessa erässä rättiväsyneet korealaiset eivät enää jaksaneet taistella edes ylpeydestään, ja Tanska teki puolivaloillakin kaukalossa mitä tahtoi. Kolmannessa erässä punanutut iski vielä kolmesti, ja jatkaa lohkon kärjessä 11–1-voiton myötä.

Perjantain muissa alkuillan otteluissa Ranska voitti Italian 2–0 ja Valko-Venäjä Itävallan 5–2. Tänään pelataan lisäksi kolme ottelua lisää.