Ryan Poehling avasi NHL-uransa hattutempulla − kruunasi pelin voittomaalikilpailussa

NHL / Uutinen
Poehlingin kolmas maali toi hatut kentälle.
Kuva © Getty Images
Montreal Canadiensin Ryan Poehling pelasi NHL:n päätöskierroksella uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Debyytti oli huima, sillä Poehling teki hattutempun.

Ryan Poehling onnistui avaamaan maalitilinsä jo ensimmäisen NHL-ottelunsa avauserässä. Jordan Weal syötti maalin takaa ja kiekko meni Poehlingin luistimesta sisään. Osuma haastettiin maalivahdin häirintänä, mutta maali jäi voimaan.

Toistamiseen Poehling osui toisessa erässä, jossa hän pääsi iskemään kiekon lähes tyhjään maaliin. Kolmas osuma syntyi vain kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun terävä laukaus ohitti Maple Leafs -maalivahti Frederik Andersenin.

Poehling kruunasi iltansa tekemällä voittomaalikilpailun ratkaisevan osuman, ja näin runkosarjaan kautensa päättävä Montreal Canadiens voitti Toronto Maple Leafsin 6−5.

Kun NHL:n ensimmäinen kausi 1917−18 jätetään pois laskuista, Poehling on kuudes pelaaja, joka onnistui tekemään hattutempun debyytissään. Aikaisemmat onnistujat olivat Alex Smart (1943), Real Cloutier (1979), Fabian Brunnström (2008), Derek Stepan (2010) ja neljä maalia avausottelussaan tehnyt Auston Matthews (2016).

» Lähetä palautetta toimitukselle