Ryan Lasch palaa Lahteen toistaiseksi – "Yksi parhaista Euroopassa pelaavista pelaajista"

LIIGA / Uutinen
Lasch on niittänyt mainetta Lahden lisäksi muun muassa Sveitsissä SC Bernin paidassa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Yhdysvaltalaisen huippuhyökkääjän sopimus Pelicansin kanssa on ottelukohtainen. Sen rahoittivat seuran yhteistyökumppanit.

Laitahyökkääjä Ryan Lasch palaa Liigaan ja Pelicansiin ottelukohtaisella sopimuksella. Pelicans julkisti sopimuksen sunnuntaina aamulla.

Lasch, 33, esiintyi Pelicans-paidassa lahtelaisten hopeamitalikaudella 2011–2012 ja voitti sekä runkosarjan että pudotuspelien pistepörssin. Hän nettosi runkosarjassa 59 ottelussa tehot 24+38=62 ja pudotuspelien 17 ottelussa tehot 5+11=16.

– Lasch on yksi parhaista Euroopassa pelaavista pelaajista, ellei jopa paras. Hän on poikkeuksellisen taitava hyökkäyspään virtuoosi, jolla on kaiken lisäksi erityinen asema lahtelaiskannattajien sydämissä, sanoo päävalmentaja Tommi Niemelä seuran tiedotteessa.

Pelicans-kautensa jälkeen yhdysvaltalainen Lasch on voittanut kertaalleen Sveitsin mestaruuden ja kahdesti Ruotsin mestaruuden. Jääkiekon Mestarien liigan pokaalia hän on nostanut Frölundan paidassa kolmesti, viimeksi tänä vuonna.

SHL:n mestaruuskausinaan keväällä 2016 ja 2019 Lasch voitti sekä runkosarjan että pudotuspelien pistepörssin. Päättyneellä kaudella Lasch edusti juuri Frölundaa, jossa hän merkkautti 48 ottelussa tehot 12+36=48. Liigassa Lasch on edustanut myös TPS:aa.

Sopimuksen mahdollistivat talousvaikeuksissa painivan seuran yhteistyökumppanit.

» Lähetä palautetta toimitukselle