Ruotsin turnaus päättyi karuimmalla mahdollisella tavalla – Kanada jatkoon upean nousun päätteeksi

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsin turnaus päättyi suureen pettymykseen.

Jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelut saatiin käyntiin Ruotsin ja Kanadan kohtaamisella Nokia Arenalla. Ottelusta muodostui lopulta jännitysnäytelmä ja maalijuhla, vaikka panokset olivat korkealla. Ruotsin turnaus päättyi lopulta Kanadan upeaan nousuun kolmen maalin takaa.

Ottelun ensimmäinen erä oli suurimmaksi osaksi Ruotsin hallintaa. Tre Kronor sai otteluun unelma-alun, kun Carl Klingbergin tulinen lyöntilaukaus yllätti Kanadan maalilla aloittaneen Chris Driedgerin vain puolentoista minuutin pelin jälkeen.

Ruotsi lisäsi johtoaan seitsemän minuutin kohdalla, kun William Nylander karkasi puolustaja Damon Seversonin heikon laukauksen seurauksena läpiajoon. Nylanderin kylmäpäinen viimeistely ei jättänyt Driedgerille mitään mahdollisuutta.

Kanada meinasi menettää ottelun täysin jo avauserässä, kun Ruotsi pääsi kokeilemaan myös kahden miehen ylivoimaa. Vain kahden maalin tappioasemasta joukkue saakin kiittää lähinnä Lucas Wallmarkia, joka ei onnistunut osumaan lähes täysin tyhjänä ammottaneeseen Kanadan maaliin ylivoiman aikana.

Toisessa erässä Kanada pääsi otteluun selvästi paremmin mukaan, mutta ainoasta osumasta vastasi Ruotsi. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen Max Friberg laukoi ensin itse tolppaan, ja heti perään ohjasi Erik Gustafssonin laukauksesta lukemat 3–0.

Kanada piti kiekkokontrollia läpi toisen erän, ja sai useita paikkoja. Linus Ullmark pelasi upean erän Ruotsin maalilla, ja piti Kanadan nollilla vaikka erän laukaukset maalia kohti kirjattiin lopulta Kanadalle 19–1.

Ottelun kolmannessa erässä Kanada järjesti Nokia Arenan yleisölle melkoisen näytelmän nousemalla kolmen maalin takaa tasoihin. Ensimmäinen osuma nähtiin vain reilun minuutin jälkeen, kun Ryan Graves iski kiekon viivalta sisään. Todellinen nousu kuitenkin nähtiin erän viimeisellä kahdella minuutilla.

Kanada sai viimeisillä minuuteilla upean sauman, kun Ruotsin Rasmus Dahlin heitti kiekon katsomoon rangaistuksen arvoisesti. Pierre-Luc Dubois iski Kanadan maalin päähän lopulta jäähyn aikana kuudella neljää vastaan. Tästä osumasta edettiin vain puoli minuuttia, kun ottelun parhaana palkittu Mathew Barzal iski Kanadan sensaatiomaisesti tasoihin.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, jossa Ruotsi jäähyili jälleen kohtalokkaasti. Tällä kertaa kesken kisojen mukaan saapunut Nylander jäähyili, ja Drake Batherson ratkaisi upean kuvion päätteeksi Kanadalle jatkopaikan loppulukemin 4–3.

Ottelun jälkeen palkittiin pudonneen joukkueen turnauksen kolme parasta pelaajaa. Ruotsilta palkinnot saivat Rasmus Dahlin, Rasmus Asplund ja Joakim Nordström.