Ruotsin toiseksi ylimmällä sarjatasolla joukkuemuutos − Karlskrona tippui, Väsby nousi

Muut Sarjat / Uutinen
Arto Miettinen toimi Karlskronan valmentajana viime kaudella.
Kuva © Kiia Aha

Karlskrona HK pelasi Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä kausina 2015−2018, kunnes se tippui takaisin HockeyAllsvenskaniin. Nyt Ruotsin etelärannikon seura jatkaa matkaansa HockeyEttaniin, sillä se ei täyttänyt 30. huhtikuuta mennessä sarjan edellyttämää oman pääoman vaatimusta.

Lisenssitoimikunta päätti jo kesäkuun puolivälissä pudottaa Karlskronan sarjaporrasta alaspäin. Seura valitti päätöksestä Ruotsin keskusurheilulautakunnalle, mutta valitus hylättiin tänään.

Karlskronan korvaa alemmalta sarjatasolta Väsby IK, joka oli viime kaudella Ruotsin kolmanneksi ylimmän sarjatason paras joukkue.

Karlskrona HK hakee vauhtia Ruotsin kolmanneksi ylimmältä sarjatasolta.
Kuva © Juha Tammi

"Nyt näytämme Ruotsin jääkiekkoliitolle"

Karlskrona HK:n puheenjohtaja Per Rosenqvist on keskusurheilulautakunnan päätökseen pettynyt, mutta hän valaa uskoa tulevaan.

− Lautakunta ei vieläkään kertonut päätöksessään, miten he ymmärtävät maksukyvyttömyyden käsitteen tai miksi pandemia ei olisi ollut meidän tapauksessamme pakottavan esteen kaltainen tila.

− Nyt näytämme Ruotsin jääkiekkoliitolle, että he ovat tehneet virheen ja nousemme takaisin HockeyAllsvenskaniin puhtaasti urheilullisin perustein, Rosenqvist julistaa.

Väsby IK:n leirissä puolestaan iloitaan siitä, että neljän kuukauden epävarmuuden aika on ohi. Seura voi nyt alkaa valmistautumaan täysillä alkavaan HockeyAllsvenskan-kauteensa.

− Sarjanousu tarjoaa meille uskomattoman suuria mahdollisuuksia kehittää koko seuraamme, iloitsee Väsbyn puheenjohtaja Jukka Tuurala.

Väsby IK on pelannut myös Ruotsin pääsarjassa yhden kauden, 1987−1988. Kausi sujui kuitenkin mollivoittoisesti, sillä joukkue keräsi vaivaiset kolme sarjapistettä. Tuo 0,14 sarjapistettä ottelua kohden on yhä voimassa oleva Ruotsin-ennätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle