Ruotsin joukkue alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen muutamaa muutosta vaille valmis – Lucas Raymond ja Alexander Holtz eivät ole mukana

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leo Lööf pukee päälleen maajoukkuepaidan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkue Edmontonissa elokuussa pelattavaan MM-turnaukseen on julkaistu. Joukkue odottaa vielä Colorado Avalanchen Oskar Olaussonia.

Viime joulukuussa koronan vuoksi keskeytetyt alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut on määrä pelata Edmontonissa 9.–20. elokuuta. Joukkueeseen saa nimetä korkeintaan 25 pelaajaa, ja Ruotsin listassa pelaajia on tällä hetkellä 23.

Vuonna 2002 syntyneet Lucas Raymond ja Alexander Holtz eivät ole Tre Kronorin käytettävissä. NHL-seuroilla on mahdollisuus kieltää pelaajaa lähtemästä turnaukseen, joten se voi olla mahdollinen pelaajien poissaolon syy.

Stanley Cupin finaaleissa parhaillaan pelaavassa Colorado Avalanchen nipussa on mukana Oskar Olausson, jota odotetaan vielä saapuvaksi joukkueen vahvuuteen. 

Mielenkiintoinen nimi listalla on vuonna 2004 syntynyt Jonathan Lekkerimäki, joka dominoi alle 18-vuotiaiden turnauksessa aiemmin tänä vuonna. Turnauksen kuudessa ottelussa hän iski peräti tehot 5+10. Hän voitti turnauksen piste- ja syöttöpörssin ja johdatti Ruotsin maailmanmestaruuteen.

Suomalaisille mielenkiintoinen seurattava löytyy puolustusosastolta, sillä Ilveksessä viilettänyt Leo Lööf pukee jälleen maajoukkuepaidan ylleen. 

Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana toimii Tomas Montén. Joukkue leireilee kotimaassaan ja Kanadassa ennen 9. elokuuta alkavaa turnausta.

Ruotsin joukkue:

» Lähetä palautetta toimitukselle