Ruotsin jääkiekkosarjat päätökseensä välittömästi – mestaruudet jäävät jakamatta

Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Viimeinen sammuttaa Ruotsissakin valot.
Kuva © Saimi Airaksinen
Ruotsin jääkiekkoliitto on päättänyt peruuttaa lopun jääkiekkokauden maan korkeimmilla sarjatasoilla. Päätös koskee SHL:n lisäksi myös SDHL:aa, Allsvenskania sekä miesten kolmanneksi korkeinta sarjatasoa, Hockeyettania.

Ruotsin jääkiekkoliitto tiedotti sunnuntaina, että koronaviruksen takia jääkiekkokausi julistetaan päättyneeksi ja loput pelit perutaan. Aiemmin oli päätetty, että SHL:n pudotuspelien alkua siirretään alun perin suunnitellusta. Menettelytapa on sama, jolla Liiga toimi joitakin päiviä aiemmin.

Päätös tietää sitä, että Ruotsin mestaruus jää jakamatta niin miesten SHL:ssa kuin naisten SDHL:ssakin. Käynnissä jo olleet Allsvenskanin pudotuspelit keskeytyvät niin ikään. Myös karsinnat jäävät pelaamatta niin SHL:n ja Allsvenskanin välillä kuin Allsvenskanin ja Hockeyettanin välillä.

Tämä tarkoittaa, että kaikissa kolmessa korkeimmassa miesten sarjassa jatkavat ensi kaudella urheilullisin perustein samat joukkueet. Sama pätee naisten SDHL:aan. Taloudelliset syyt voivat kuitenkin vielä muuttaa asioita.

– Tuskinpa kukaan pystyy tässä ja nyt kattavasti kertomaan, mitä tämä tulee merkitsemään liigoille ja seuroille taloudellisessa mielessä. Siksi on tärkeää, että ilmoitamme jo nyt tämän kysymyksen olevan asialistallamme, kertoo Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larsson

SHL-karsintoihin olivat aiemmin päätyneet Leksand ja IK Oskarshamn, jotka nyt säilyttävät sarjapaikkansa. Allsvenskanin finaaleissa pelanneet IF Björklöven ja MoDo jatkavat puolestaan ensi syksynä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle