Ruotsin Naisten Liigassa saa taklata ensi kaudella – Petra Nieminen on hyvillään muutoksesta

Muut Sarjat / Uutinen
Fyysinen peli sopii Luulajassa kiekkoilevalle Petra Niemiselle.
SDHL ja Ruotsin seuraavaksi korkein naisten sarja sallivat taklaukset ainakin ensi kaudella.

SDHL ottaa askeleen eteenpäin naisten jääkiekossa ja sallii taklaukset ainakin ensi kauden ajaksi. Myös Ruotsin naisten toiseksi korkein sarja DamEttan on kokeilussa mukana. 

Viimeisimpien kausien aikana SDHL on sallinut jo huomattavasti fyysisempää peliä. Tämä on ollut pohjustus sille, että taklauksetkin voisivat olla sallittuja. Avojään taklaukset ovat kuitenkin kiellettyjä kokeilun aikana. 

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Ulf Lundbergin mielestä taklaaminen on luonnollista kilpailua pelissä.

– Sinun täytyy pitää silmät ylhäällä ja suojata sekä kiekkoa, että itseäsi, saadaksesi aikaa ja nousta hyökkäykseen. Ilman kiekkoa haluat minimoida ajan ja tilan saadaksesi kiekon takaisin itsellesi mahdollisimman nopeasti. Uskon, että taklausten salliminen hyödyttää luovaa pelaamista, koska toiminnan nopeudelle on korkeammat vaatimukset. 

SDHL:n urheilujohtaja Gizela Ahlgren Bloomin mukaan suurin osa pelaajista on nähnyt päätöksen positiivisena.

– Uskomme, että tämä osoittautuu hyväksi muutokseksi. Yhä useampi ihminen varmasti haluaa tulla areenoille katsomaan erittäin viihdyttävää jääkiekkoa.

Usea suomalaispelaaja pääsee ensi kaudella kokeilemaan entistä fyysisempää peliä taklausten muodossa. Esimerkikiksi Luleå HF:ssä pelaava Petra Nieminen on innoissaan sääntömuutoksesta.

– Mielestäni taklaukset olisi aina pitänyt sallia. Muissakin lajeissa miehillä ja naisilla on samat säännöt. Hienoa, että meidän sarjaan saadaan viimeinkin taklaukset, koska nyt jokaisella pelaajalla on kentällä vastuu. Pitää olla hyvässä fyysisessä kunnossa, että voi kamppailla kentällä taklausten kera. Nyt siis naisilta vaaditaan enemmän fyysistä pelaamista. Itse olen siinä hyvä ja tykkään kyllä tästä sääntömuutoksesta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle