Ruotsin MM-ryhmä vahvistuu – Ullmark ja Pettersson saapuvat joukkueen vahvuuteen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Linus Ullmark siirtyi Buffalosta Bostoniin viime kauden päätteeksi.
Kuva © Getty Images
Boston Bruinsin maalivahti Linus Ullmark sekä Pittsburgh Penguinsin puolustaja Marcus Pettersson saapuvat Ruotsin MM-joukkueen vahvuuteen.

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen virallisella Twitter-tilillä vahvistettiin Linus Ullmarkin sekä Marcus Petterssonin saapuminen Ruotsin MM-ryhmään. Heidän odotetaan olevan mukana jo viikonloppuna.

Ullmark torjui Bruinsin maalilla kuluvalla kaudella 41 ottelua napaten 26 voittoa. Runkosarjassa torjuntaprosentiksi muodostui 91,7, mutta kahdessa pudotuspeliottelussa lukema tippui 86:een.Ennen Bruins-kautta Ullmark torjui kuusi vuotta Buffalo Sabresissa.

Jos Ullmark pääsee tolppien väliin MM-turnauksessa, tekee hän samalla myös MM-debyyttinsä. Hän oli mukana maajoukkueessa viimeksi kaudella 2013–14, mutta tuolloin MM-kisoissa tilille ei kertynyt yhtäkään ottelua.

26-vuotias Pettersson on pelannut urallaan Penguinsin lisäksi Anaheim Ducksin paidassa. Kuluvalla kaudella pisteitä syntyi 72 ottelussa 2+17, ja seitsemässä pudotuspelissä kaksi syöttöä. Pettersson oli viimeksi mukana MM-joukkueessa keväällä 2019.

Pelaajien saapumisen myötä joukkueen jättävät maalivahti Oscar Dansk sekä kenttäpelaajat Christian Folin ja Elmer Söderblom. Joukkue odottaa edelleen vastausta William Nylanderilta, kertoo ruotsalaislähde.

» Lähetä palautetta toimitukselle