Ruotsin MM-kisoista katastrofi - kohtalona historiallinen tippuminen 1. divisioonaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsin turnaus oli suuri pettymys.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Espoossa pelattavat MM-kisat menivät Ruotsin joukkueelta penkin alle. B-lohkossa pelaavan Ruotsin olisi pitänyt voittaa alkusarjan päätöspelissä Japani välttääkseen tippumisen sarjatasoa alemmas, mutta toisin kävi ja ruotsalaiset putoavat ensi kaudeksi 1. divisioonaan.

Ruotsin joukkueen MM-kilpailut alkoivat ja päättyivät huonosti. Ensimmäisessä ottelussa tuli 1−2-tappio Saksalle, jota seurasi 3−5-tappio Tšekkiä vastaan. MM-taivalta piristi aavistuksen kolmannessa ottelussa tullut voitto Ranskaa vastaan, mutta paineet tiistaina pelattuun alkusarjan päätösotteluun olivat silti kovaa luokkaa.

Ruotsi kohtasi Japanin tiistain päiväpelissä ja panos otteluun oli selvä: voittaja selviää puolivälieriin, häviäjän kohtalona on hakea ensi kaudella vauhtia 1. divisioonan MM-kisoista.

Ruotsi johti ottelua kahteen otteeseen Emma Nordinin ja Sofia Engstromin maaleilla, mutta se ei riittänyt. Japani nousi 2−2:een ajassa 51.10 ja lopulta voittoon Ayaka Tokon maalilla dramaattisesti vain reilu minuutti ennen päätössummeria.

Japani jatkaa puolivälieriin ja saa vastustajakseen USA:n. Ranska tekee Ruotsille seuraa 1. divisioonaan tippuvissa joukkueissa, mutta kaksikko joutuu vielä kertaalleen jäälle torstaina pelaamaan sijoitusottelun sijoista 9.−10.

Ruotsin parhaat vuodet ajoittuvat vuosille 2002−2007. Tuon ajanjakson aikana maa voitti olympiahopeaa- ja pronssia sekä kaksi MM-pronssia. Sittemin Ruotsi on ollut arvokisoissa tasaisesti sijoilla 4.−7.

» Lähetä palautetta toimitukselle