Ruotsi tyrmäsi Ison-Britannian jo avauserässä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Rasmus Dahlin taituroi Iso-Britanniaa vastaan tehot 1+2.
Ruotsi pisti ottelun Isoa-Britanniaa vastaan pakettiin jo avauserässä iskemällä kiekon viidesti verkon perille. Lopputulokseksi kirjattiin lopulta tennislukemat 6–0.

Kaikki katsojatkaan eivät ehtineet todennäköisesti vielä paikoilleen, kun Ruotsi avasi jo ottelun maalihanat. Pelikello ehti kulua vain 13 sekuntia, kun Rasmus Asplund iski kiekon Ben Bownsin selän taakse.

Ruotsi oli erässä murskaavan ylivoimainen ja vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen Joakim Nordström laukoi lukemat jo 2–0:aan. Maalijuhlaa jatkoivat erän puolivälin molemmin puolin Anton Bengtsson ja Rasmus Dahlin. Ilotulituksen päätti viisi sekuntia ennen taukosummeria ylivoimalla illan toisen osumansa viimeistellyt Asplund.

Toisessa erässä Ruotsilta hieman jalka nousi jo kaasulta, vaikka se edelleen vankasti pelin päällä pysyikin. Iso-Britannia paransi pelaamistaan avauserästä ja Matthew Myers kilautteli ylivoimalla maalirautojakin, mutta sen lähemmäs kavennusta joukkue ei päässyt. Ruotsilla oli erässä useampia hyviä tekopaikkoja lisämaaleihin, mutta vedot paukkuivat ohi tai pysähtyivät toiseen erään Ison-Britannian maalille luistelleen Jackson Whistlen torjuntoihin.

Ruotsi hoiti myös päätöserän pois alta ilman suurempia hienouksia. Isolle-Britanniallekin muutamia tilaisuuksia kuparisen rikkomiseen aukesi, mutta se ei onnistunut Magnus Hellbergiä ohittamaan. 6–0-loppulukemat ottelulle löi illan toisen osumansa iskenyt Bengtsson seitsemän minuuttia ennen loppua.