Ruotsi otti rutiinivoiton Itävallasta mutta joutui myös odottamattomiin vaikeuksiin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Itävalta tarjosi ajoittain kelpo haasteen. Lopulta sinikeltaisten rutiini oli haastajille liikaa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ruotsi sai avausotteluunsa yllättävän pirteästi luistelleen, hännänhuipuksi arvioidun Itävallan. Ruotsi voitti rutiinillaan, mutta vailla silmiinpistäviä ongelmia Tre Kronorin peli ei ollut.

Ruotsi tosin pääsi johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla Joel Kellmanin sivallettua kuparisen rikki. Ruotsi kyllä loi paikkoja varsin aktiivisesti – viimeinen silaus vain tuntui puuttuvan. Avauserässä Ruotsi laukoi kohti Bernahrd Starkbaumin vartioimaa maalia 12 kertaa.

Max Fribergin vietyä Ruotsin 2–0-johtoon oli joka tapauksessa havaittavissa merkkejä siitä, että keltaiset saattaisivat painella menojaan. Se oli virhearvio. Peter Schneider kavensi puoli minuuttia ennen taukoa. Kiekko näytti uppoavan Marcus Högbergin taakse hyvin helposti.

Toinen erä alkoi Ruotsin vahvalla hallinnalla. Kun maaleja ei syntynyt alkoi sen peli kuitenkin hajoilla jäähyihin, ja Itävalta sai vastattua pelin tempoon vähintään kohtuullisesti. Haastaja sai parhaat mahdollisuutensa ylivoimalla, ja säikäytti ruotsalaisia pariin kertaan osumalla maalin kehikoihin.

Erikoistilannejakson väliin jääneellä lyhyellä tasaviisikkohetkellä painoi Joakim Nordström Ruotsin 3–1-johtoon.

Kolmannessa erässä Ruotsi kokosi pelinsä kasaan ja tyytyi enää kontrolloidusti puolustamaan johtoasemansa ottelun loppuun. Viimeinen 20-minuuttinen ei kuulu jääkiekkohistorian suuriin klassikoihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle