Ruotsi nappasi avausvoittonsa EHT-turnauksessa Tšekin kustannuksella

MAAJOUKKUE / Uutinen
Magnus Hellbergille riitti voittoon 15 torjuntaa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Tšekki ja Ruotsi lähtivät metsästämään EHT-turnauksen avausvoittoa, sillä kumpikin joukkue oli hävinnyt aiemmat ottelunsa. Ruotsi kairasi voiton vahvan ylivoimapelinsä ansiosta ja jätti Tšekin turnauksen jumbosijalle.

Kummallakin joukkueella oli turnauksen kahdesta aiemmasta ottelusta tappiot alla. Tšekki hävisi eilen Venäjälle lukemin 5–2 ja Leijonat kaatoi tšekkiläiset puolestaan voittolaukauskilpailun jälkeen 3–2.

Ruotsin saldo oli murheellisempi, kun se oli kahdessa ottelussa tehnyt ainoastaan yhden maalin ja hävinnyt Kanadalle 3–1 sekä Venäjälle lukemin 1–0.

Ottelun alkuhetkillä Färjestadin riveissä pelaava Gustav Rydahl iski ruotsalaiset johtoon eikä Tšekki saanut tasoitusmaalia aikaan kahdesta ylivoimamahdollisuudesta huolimatta. Toinen erä oli maalillisesti Tšekin erä, sillä joukkue iski kaksi maalia Magnus Hellbergin selän taakse.

Ensimmäisen niistä iski Milan Gulaš ja toisen Jan Kovář. Koko ottelussa laukaukset menivät Ruotsille lukemin 31–17, mutta tilastollisesti toinen erä oli ottelun tasaisin laukausten ollessa Ruotsille ainoastaan hienoisesti.

Kolmanteen erään lähdettäessä Tšekki johti maalin erolla, mutta loppuun saakka johto ei pitänyt. Joukkue otti erässä kaksi jäähyä, ja Ruotsi hyödynsi molemmat ylivoimatilaisuudet. Ensin Dinamo Minskin Lukas Bengtsson iski 2–2 -tasoituksen Liigastakin tutun Libor Šulákin istuessa jäähypenkillä.

Ottelun voittomaalin ja Ruotsin kolmannen maalin iski Tim Heed, kun ylivoima-aikaa oli jäljellä ainoastaan kymmenen sekuntia ja erää reilut viisi minuuttia. Ruotsin 3–2 -voitto tarkoitti sitä, että se nousi kolmeen pisteeseen ja ohi Tšekin, joka jäi turnauksen jumbosijalle yhdellä pisteellään.

» Lähetä palautetta toimitukselle