Ruotsalaisinvaasio Vaasaan jatkuu − nuori Theodor Johnsson Sportin puolustuskalustoon

LIIGA / Uutinen
Sportin ryhmään tulee lisää ruotsalaisväriä.
Kuva © Juha Lahti
Vaasan Sportin puolustus täydentyy ruotsalaisella Theodor Johnssonilla.

Theodor Johnsson siirtyy Sportin riveihin kaksivuotisella sopimuksella. 20-vuotias ruotsalaispuolustaja siirtyy Vaasaan SHL-joukkue Malmö Redhawksista, jossa pelasi niin SHL:ssä kuin J20-juniorijoukkueessakin.

Johnsson esiintyi SHL:ssä kaikkiaan 35 ottelussa ja teki niissä tehot 2+1. Oikealta laukova puolustaja on edustanut SHL:ssä aiemmin myös Växjö Lakersia. Pelejä Ruotsin pääsarjassa hänellä on vyöllään kaikkiaan 58 kappaletta.

− Theodor on mielenkiintoinen puolustaja, joka on jo nuoresta iästään huolimatta pelannut yli 50 peliä Ruotsin pääsarjassa. Kiinnitimme huomiota hänen hyvään puolustuspelaamiseensa ja hänen pelinhavainnointi kykyynsä. Hän on junioripeleissä osoittanut myös kykynsä pelata monipuolista ja rohkeaa hyökkäyspelaamista, ja tässä hän varmasti pystyy vielä ensikaudella ottamaan Liigassa kehitysaskeleita, Sportin urheilujohtaja Herkko Koski kertoo.

− Olemme innoissamme, että hän valitsi Sportin ja uskon että pystymme auttamaan häntä urallaan eteenpäin. Theodor on ulottuva rightin puolen pelaaja, joka tuo monipuolisuudellaan vaihtoehtoja- ja positiivista kilpailua pakistoomme

Vaasalaisryhmässä on tulevalla kaudella runsaasti ruotsalaisväriä, sillä Johnsson on jo seitsemäs ensi kaudella kotkapaitaa kantava länsinaapurin edustaja. Johnssonin lisäksi Sportin pelaavat ruotsalaiset Simon Hjalmarsson, Jens Lööke, Axel Holmström, Carl-Johan Lerby, Sebastian Stålberg ja Johan Sundström.

» Lähetä palautetta toimitukselle