Ruotsalainen jääkiekkosuuruus Henrik Lundqvist lopettaa uransa − "Jatkamisessa olisi ollut liikaa riskejä"

NHL / Uutinen
Lundqvist pelasi NHL:ssä vain Rangersissa.
Kuva © Getty Images

Henrik Lundqvist piti maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi päättävänsä ammattilaisuransa. Mittavan uran pelannut ruotsalainen torjui NHL:ssä 887 runkosarjaottelua New York Rangersin maalilla.

− Viimeisen 30 vuoden ajan olen antanut elämäni jääkiekolle ja nyt on aika jättää rakastamani laji ja aloittaa uusi ajanjakso, Lundqvist aloitti julkaisemansa viestin päätöksestään.

39-vuotias Lundqvist kertoi Göteborgissa järjestetyssä tilaisuudessa, että hänen oli kesän alkaessa määrä palata takaisin tositoimiin. Hän harjoitteli ilman kontaktia ja treenasi kuntosalilla.

− Tuli kuitenkin muutamia takaiskuja. Liialliset ponnistukset aiheuttivat rintakipuja. Toivoin toipuvani täysin, mutta minulle sanottiin, että toipumiseni saattaisi kestää vielä vuoden, Lundqvist sanoi New York Postin mukaan.

Henrik voitti myös maailmanmestaruuden veljensä Joel Lundqvistin kanssa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Veskarilegenda kertoi käyneensä keskusteluja läheisten ystäviensä ja vaimonsa kanssa.

− Tulin siihen tulokseen, että jatkamisessa olisi ollut liikaa riskejä ja epätietoisuutta. Olen ok lopettamisen kanssa, sillä tunnen suurta kiitollisuutta ja ylpeyttä, Lundqvist totesi.

Lundqvist ei pelannut viime kaudella otteluakaan uudessa joukkueessaan Washington Capitalsissa sydänvaivojen vuoksi. Hän ehti urallaan voittaa muun muassa olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta. Lisäksi hän voitti kertaalleen NHL:n parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina Trophyn ja kaksi Ruotsin mestaruutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle