Ruotsalainen Niklas Rubin torjuu ensi kaudella Ässien maalilla

LIIGA / Uutinen
Rubin tulee Poriin Frölundan joukkueesta.
Niklas Rubinin sopimus Ässiin kattaa ensi kauden. Hän on pelannut edelliskaudet Ruotsin menestysseurassa.

Ässät tiedotti keskiviikkona tehneensä yksivuotisen sopimuksen ruotsalaismaalivahti Niklas Rubinin, 26, kanssa. Hän on edustanut edelliset kolme kautta SHL-seura Frölundaa.

− Meillä oli perusteelliset keskustelut Niklaksen ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa kauden aikana ja tuntui, että siitä keskustelusta Niklas ja Jaakko löysivät heti yhteistyön hedelmän. Lisäksi Kari Takko kävi tapaamassa pelaajaa erikseen ja saimme Frölundasta hyvää palautetta Niklaksesta ihmisenä sekä pelaajana. Uskomme, että saimme huipputyypin Ässiin, porilaisseuran kehitysjohtaja Tommi Kerttula sanoo tiedotteessa.

Viime kaudella Rubin torjui Frölundan maalilla 23 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 89,1 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,69. Lisäksi hän pelasi yhdessä pudotuspelikamppailussa.

− Ruotsin pääsarjassa on korkea vaatimustaso maalivahtipelille pelaajien taitotason ja joukkueiden aktiivisen pelitavan vuoksi. Niklaksen pelaaminen perustuu hyvään pelinlukuun sekä tekniseen osaamiseen ja hän on halukas ottamaan seuraavan askeleen joukkueen vastuunkantajana, maalivahtivalmentaja Rosendahl kommentoi.

Rubin on voittanut urallaan yhden CHL-mestaruuden kaudella 2019−20.

» Lähetä palautetta toimitukselle