Rullakiekon finalistit selvisivät − Koovee Rollers haastaa Team Haipin

Muut Sarjat / Uutinen
Team Haippi puolustaa sunnuntaina viimevuotista mestaruuttaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Kauden 2022 Rullakiekon SM-liigan viimeinen turnauspäivä pelattiin Lempäälässä. Ennakkosuosikeista Team Haippi pelasi itsensä sunnuntain finaaliin ja kohtaa edelliskauden tapaan Koovee Rollersin. Pahalammen kohtaloksi oli jäädä pronssiotteluun Vuorelan Veikkojen kanssa.

Tämän kauden Rullakiekon SM-liigaan osallistui ainoastaan viisi joukkuetta. Sarja pelattiin kolmena turnauksena, joista viimeisin käytiin lauantaina Lempäälässä.

Viime kauden finalistit Team Haippi ja Koovee Rollers nappasivat tälläkin kerralla finaalipaikan. Toisen finaalipaikan odotettiin menevän nimivahvalle Pahalammen joukkueelle, jonka pelit eivät päätöskierroksella kuitenkaan sujuneet riittävän hyvin.

Team Haippi piti kärkipaikkansa

Team Haippi lähti viimeiseen runkosarjapäivään sarjakärjestä, kolmen pisteen erolla Pahalammesta. Joukkueet kohtasivatkin heti aamupäivällä päivän ensimmäisessä ottelussa. Peli oli erittäin katsojiin menevää vauhdikasta ja hyökkäysvoittoista peliä. Haippi oli lopulta peräti peräti numeroin 9−3, ja varmisti samalla paikkansa finaaliin.

Toisessa ottelussa Haippi kuitenkin hävisi Koovee Rollersille, jonka myös kohtaavat sunnuntain finaalissa. Myös Vuorelan Veikot piinasivat Haippia päivän viimeisimmässä ottelussaan, mutta maalintekokilpailu päättyi tamperelaisille lopulta 8−7.

Ainoastaan aamun ottelussa mukana olleet Eemeli Suomi ja Teemu Lepaus ihastuttivat yhteispelillään katsojia. Kaksikko joutui jättämään päivän muut ottelut väliin ehtiäkseen Ville Meskasen häihin. NHL:ään siirtyvä Anton Levtchi oli rullaluistimilla yhtä juonikas sekä tehokas kuin jäälläkin. Kristian Tanus ja Waltteri Selimgerei puolestaan miehittivät runkosarjan pistepörssin kaksi ensinnäistä sijaa.

Koovee Rollersin vahva esitys vei jälleen finaaliin

Siinä missä Team Haipilla sekä Pahalammella on riveissään nimekkäitä jääkiekkoilijoita, Suomen menestyneimmällä rullakiekkojoukkueella on riveissään enemmänkin juuri rullakiekossa menestyneitä pelaajia. Hyvänä esimerkkinä on 47-vuotias Sami Järvenpää, joka on rullakiekossa pelannut pääsarjatasolla jo kaudella 2000.

Koovee voitti päivän kaikki kolme otteluaan. Haipin lisäksi sekä Veikot että somerolainen PEPE Roller kaatuivat tamperelaisten edessä. Alunperin Nokialla Näätä Rollersin nimellä aloittanut seura vaihtoi kotikaupunkia ja nimeä vuonna 2011. Seuralla on kaikkiaan 16 SM-mitalia, joista kolme on kultaista.

Kooveen pelaajista erottuivat Järvenpään lisäksi ex-liigakiekkoilija Markus Jokinen sekä KOOVEEn mestisjoukkueen Vili-Jesper Koivula. Kooveella on mahdollisuus kirkastaa kahden edelliskauden finaalitappiot, jotka tulivat viime vuonna Haippia vastaan ja 2019 Pahalampea vastaan. Vuonna 2020 ei mestaruudesta pelattu koronan vuoksi lainkaan.

Koovee Rollersin tuorein mestaruus on vuodelta 2018.

Nimekäs Pahalampi jäi lopulta pronssiotteluun

Team Haipin ohella Pahalammen joukkueessa oli nimekkäitä jääkiekkoilijoita. Joukkueen pelaaminen oli näyttävää, mutta tehotonta. Kaksi tappiota lauantaina pudotti ennakkosuosikin sarjan kakkospaikalta pykälää alemmaksi.

Pahalampi hävisi Haipin lisäksi Veikoille, joka koituikin lopulta kohtalokkaaksi. Edes illan viimeisen pelin voitto PEPE:stä ei enää auttanut, vaan kohtaloksi tuli jäädä pronssiotteluun. Näyttävät kuviot eivät tuottaneet kunnolla tulosta ennen viimeistä ottelua.

Jori Lehterän pelikäsitys ja muut taidot näkyivät katsomoon asti. Hakeutuminen tyhjään tilaan ja millintarkkojen syöttöjen antaminen oli häneltä erinomaista läpi turnauspäivän. Lassi Vanhatalo pelasi pirteästi ja onnistui viimeistelyssäkin, mutta onnistumisprosentti jäi hänelläkin liian alhaiseksi. Toinen taikurimainen hyökkääjä ja joukkueen paras pistemies Pahalammella oli Jimi Palanto, joka on Suomi-sarjassa tottunut takomaan hurjia pistemääriä.

Vuorelan Veikot lyövät kiilaa tamperelaisten väliin

Veikot pelasivat lauantaina ainoastaan kaksi ottelua. Tuloksena tappio sarjakärki Haipille ja voitto Pahalammesta, joka onkin heidän sunnuntain vastustajansa pronssiottelussa. Viime vuonna siilinjärveläisten kaulaan ripustettiin pronssiset mitalit, jota he nytkin lähtevät hakemaan.

Myös Veikoilla oli mukanaan pelaaja NHL:stä, kun Pittsburgh Penguinsin Valtteri Puustinen oli mukana. Joukkueen paras pistemies oli kuitenkin runkosarjan osalta Jere Savolainen, joka kiekkoilee puolestaan II-divisioonan LeKi-75:n riveissä Leppävirralla.

Veikot on nelinkertainen Suomen mestari rullakiekossa, joten voittamisen kulttuuria heiltäkin löytyy. Joukkueella oli kymmenen vuoden mitaliputki vuosina 2009−2018, ja paluu mitaleille tapahtui siis viime kaudella.

PEPE Rollerin kausi päättyi runkosarjaan

Ainoana joukkueena mitalipelien ulkopuollelle jäi somerolainen PEPE, joka tänäänkin hävisi kaikki kolme otteluaan. Illan viimeisessä ottelussa PEPE kiusasi pitkään Kooveeta, jonka rutiini kuitenkin riitti selvään voittoon.

Kertaalleen hopeaa ja pronssia saalistanut PEPE ei viime vuosina ole päässyt juhlimaan. Hopeiset mitalit pujotettiin kaulaan 2009 ja pronssiset 2011 eli yli kymmenen kautta on joukkue jäänyt mitalien ulkopuolelle.

Joukkueen parhaat pistemiehet tällä kaudella olivat 38-vuotias Tobias Kauppinen sekä 41-vuotias Juha Laaksonen. Somerolaisten uusi nousu mitaleille taitaakin kaivata nuorempien pelaajien esiinnousua.

Mitalipelit päättävät kauden sunnuntaina

Lempäälässä oli lauantaina hyvin yleisöä paikalla. Varsinkin aamun kärkiottelua seurasi lähes täysi katsomollinen, mutta kyllä katsojia riitti koko päiväksikin.

Pronssiottelu alkaa sunnuntaina klo 12 ja siinä Vuorelan Veikot puolustavat viimevuotista kolmossijaansa Pahalampea vastaan.

Loppuottelussa puolestaan mittelevät tamperelaiset Team Haippi sekä Koovee Rollers. Finaaliottelu alkaa klo 14 ja pelipaikkana on Lempäälän Kiekkobussi Areena.

» Lähetä palautetta toimitukselle