Rouhiainen ja Mattsson vahvistamaan TUTOn puolustusta

MESTIS / Uutinen
Rouhiainen pelasi tehokkaasti LeKin alakerrassa.
Kuva © Jarno Hietanen
TUTO on tehnyt yksivuotiset sopimukset Jere Rouhiaisen ja Matias Mattssonin kanssa.

Jere Rouhiainen siirtyy TUTOon Tapparan organisaatiosta. Liiga-pelien lisäksi 22-vuotiaalle puolustajalle on kertynyt runsaasti Mestis-kokemustakin LeKin riveistä. Kaikkiaan Rouhiaisella on vyöllään 75 Liiga- ja 87 Mestis-ottelua.

Viime kaudella Rouhiainen pelasi Liigaa Tapparan lisäksi HPK:ssa ja KooKoossa yhteensä 27 ottelun verran. Mestiksessä hän kiekkoili LeKi-paidassa 29 ottelua ja iski niissä tehot 5+18. 

− Rouhiaista odotettiin huhtikuulta asti ja hienoa, että kauden kynnyksellä saatiin mies, joka oli rankattu meidän kärkivaihtoehdoksi. Uskomme Rouhiaisen olevan Mestiksen kärkipakki ensi kaudella, sillähän on monipuolinen pelaaja, jolla ei ole heikkouksia. Hänen kiekollinen tekeminen on mennyt eteenpäin ja ensi kaudesta tulee Rouhiaiselle merkittävä, kun mies pääsee Tampereelta Turkuun, kertoi TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Raumalaislähtöinen Matias Mattsson kiekkoili viime kauden Ruotsin kolmanneksi ja neljänneksi korkeimmilla sarjatasoilla Asplövenin ja Kalmarin joukkueissa. 22-vuotiaalta puolustajalta löytyy myös aiempaa Mestis-kokemusta, sillä toissakaudella hän edusti KeuPaa. Mattsson on pelannut urallaan myös yhden Liiga-ottelun Lukossa.

− Mattsson on peruspuolustaja, joka on kova luu omalla alueella. Miehen talentista kertoo puolestaan jo 17-vuotiaana tehty liigadebyytti, Aittola totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle