Roope Taponen jatkaa HIFK:ssa kevääseen 2025 ulottuvalla sopimuksella

LIIGA / Uutinen
Roope Taponen on ottanut HIFK:ssa ykkösvahdin roolin.

HIFK tiedotti, että seura on tehnyt kevääseen 2025 ulottuvan sopimuksen maalivahtinsa Roope Taposen, 21, kanssa. Taponen on tällä kaudella noussut helsinkiläisten ykkösvahdiksi hyvillä otteillaan. Nuorukaisen torjuntaprosentti 29 pelatussa ottelussa on 91,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,81.

– Meillä oli Roopen kanssa ensi kautta koskeva molemminpuolinen optio, joten olen todella iloinen, että Roope jatkaa meillä seuraavat kaksi kautta. Tämä kertoo myös kovasta arvostuksesta ja luottamuksesta maalivahtivalmentajaamme Jan Lundellia kohtaan, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen tiedotteessa.

Helsinkiläisjoukkue liitää tällä hetkellä 14 ottelun pisteputkessa Liigan runkosarjassa. Taposella on ollut oma iso roolinsa HIFK:n otteiden piristymisessä. Ennen jatkosopimuksen julkistusta edellisessä ottelussa hän nollasi sarjakärki Lukon.

Taponen on edustanut HIFK:n organisaatiota kaudesta 2018−19 lährien, mutta on käynyt pelaamassa lainapesteillä Mestiksen puolella niin Kiekko-Pojissa kuin Kiekko-Espoossakin. Liigan puolelta Taposella on viime kaudelta viiden ottelun mittainen liigalaina Ilvekseen.

– Hyvin on oma pelaaminen mennyt. En ole mitenkään yllättynyt, koska olen tiennyt pystyväni pelaamaan tällä tasolla, kun saan pelata omaa peliäni. En ollut ennen kauden alkua budjetoinut itselleni näin paljon pelejä ja se on ollutkin itselleni sitten positiivinen yllätys. Lisäksi iso juttu itselleni on ollut, että olen myös pystynyt pitämään oman tasoni pitkäjänteisesti tähänastisen kauden ajan, toteaa veskari itse.

Taponen on uransa varrella ollut voittamassa maajoukkueessa alle 20-vuotiaiden MM-pronssia.

Muokattu: 3.2.2023, kello 13.00: Muokattu HIFK:n tiedotteen tulon myötä, kommentit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle