Roni Seväsen taklaus Sami Anttilaan johti Liiga-kauden pisimpään pelikieltoon − Lukko-puolustajalle yhdeksän ottelun panna

LIIGA / Uutinen
Sevänen kärsii pitkän pelikiellon.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Lukko-puolustaja Roni Sevänen, 24, on saanut Liigan kurinpitodelegaatiolta yhdeksän ottelun pelikiellon. Seväsen saama pelikielto on kuluvan Liiga-kauden pisin. Aiemmin kauden aikana Kärppien konkarihyökkääjä Jussi Jokinen kärsi kahdeksan ottelun pelikiellon.

Sevänen kohdisti viime viikolla Kärppien Sami Anttilaan pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen ja sai tilanteesta viiden minuutin rangaistuksen ja pelirangaistuksen. Kurinpitodelegaatio kertoo päätöksessään, että taklaustilanteessa Sevänen osui Anttilaan vartalollaan, mutta tämän lisäksi Seväsen olkapäästä aiheutui voimakas kontakti Anttilaa päähän. 

Kurinpitodelegaatio totesi, että Sevänen näki painottomalta puolelta Anttilaa kohti luistellessaan tilanteen kehittymisen ja sen, ettei Anttila havainnut Sevästä. Delegaation mukaan Lukko-puolustaja tuli tilanteeseen niin sanotusti puun takaa. Tästä huolimatta Sevänen taklasi Anttilaa erittäin voimakkaasti kohdistaen taklauksen ylöspäin, jolloin taklaus osui voimakkaasti Kärppien hyökkääjää päähän.

Seväsellä ei ollut aiempaa huomioitavaa kurinpitohistoriaa. Mikäli Lukon pudotuspeliotteluita ei pelata tai ne jäävät osittain pelaamatta pandemiaksi julistetun koronaviruksen takia, Seväsen pelikielto siirtyy ensi kaudelle.

Seväsen pelikieltoon johtanut tilanne alla:

» Lähetä palautetta toimitukselle