KHL:n varapuheenjohtaja Roman Rotenberg yllättää: "Haluaisimme NHL:n Venäjälle"

NHL / Uutinen
NHL-huumaa halutaan Venäjälle.
Kuva © Antti Varonen

KHL:n ja Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg sanoo Venäjällä toivottavan, että NHL:ää pelataan ensi kaudella Venäjällä. Rotenbergin mukaan ykkösvaihtoehto paikkakunnaksi olisi Pietari. Rotenberg on myös KHL:n suurimman seuran Pietarin SKA:n varapuheenjohtaja.

Hän väläyttää jopa jalkapallostadionia pelipaikaksi.

– Kyllä me haluaisimme, että NHL:ää pelattaisiin Venäjällä. Pietarissahan pelataan tällä kaudella kaksi jääkiekko-ottelua uudella Zenit Arenalla. Venäjä–Suomi ja sitten SKA pelaa siellä KHL:ää. 70 000 katsojaa sinne ja katto kiinni, jotta sääkään ei häiritse, Rotenberg visioi.

– Totta kai talousyhtälö on ensin neuvoteltava sekä NHL:ää että meitä tyydyttäväksi. Miten tuotot jaetaan ja niin edelleen. Mutta kyllä me haluaisimme, että tämä toteutuisi joskus tulevaisuudessa ainakin.

NHL:n komissaari Gary Bettmann kertoi juuri eilen Helsingissä lehdistötilaisuudessa, että ensi NHL-kaudelle on suunnitteilla harjoitusotteluja Saksaan ja Sveitsiin sekä runkosarjaotteluja Tukholmaan ja Prahaan. Hän kuvaili suunnitelmien olevan loppusuoralla, mutta kuitenkin vielä suunnitteluvaiheessa.

Rotenbergin lausunto NHL:stä Venäjällä on yllättävä, sillä hänen varajohtamansa KHL on ajoittain puhunut halusta haastaa NHL kisaan maailman parhaan jääkiekkosarjan tittelistä. Myös Jokereista osan omistava Rotenberg ei näe ristiriitaa.

– Ei siinä ole ristiriitaa. Se olisi vain hieno tapahtuma. Aivan kuten Helsingissä nyt.

– KHL:ssä pyritään lähemmäs NHL-tyyppistä pelaamista. Haluamme pienentää kaukaloita, lisää vauhtia ja vähemmän kulmissa pyörimistä.

Rotenbergin mukaan venäläisosapuolella sopisi myös näytösottelu KHL-joukkue vastaan NHL-joukkue.

– Voisihan se olla sellainenkin. SKA:han pelasi Carolina Hurricanesia vastaan vuonna 2010. Ja voitti silloin, Rotenberg huomauttaa.

KHL- ja NHL-joukkue ovat kohdanneet historian aikana kolmesti. Vuoden 2010 SKA–Hurricanes on ainoa Venäjällä mitelty otatus. SKA voitti 5–3. Metallurg Magnitogorsk hävisi vuonna 2008 New York Rangersille Sveitsissä maalein 3–4, ja Riian Dinamo Phoenix Coyotesille vuonna 2010 Latviassa maalein 1–3.

» Lähetä palautetta toimitukselle