Rod Brind'Amour lähtee suosikkina Jack Adams -kisaan, Dean Evason ja Joel Quenneville muut finalistit

NHL / Uutinen
Hurricanesin kausi päättyi Tampa Bay Lightningin käsittelyssä.
Kuva © Jared C. Tilton
Jack Adams -äänestyksessä kolme eniten ääniä saanutta valmentajaa olivat Carolina Hurricanesin Rod Brind'Amour, Minnesota Wildin Dean Evason ja Florida Panthersin Joel Quenneville.

NHL julkisti perjantaina finaaliehdokkaat parhaan valmentajan Jack Adams -palkinnon saajaksi. Eniten ääniä saaneeseen kolmikkoon ylsivät Carolina Hurricanesin Rod Brind'Amour, Minnesota Wildin Dean Evason sekä Florida Panthersin Joel Quenneville Palkinnon pokkaaja ja eniten ääniä saanut valmentaja julkistetaan konferenssifinaalien yhteydessä.

Brind'Amour johdatti Hurricanesin divisioonavoittoon ja joukkue oli runkosarjassa koko liigan kolmanneksi paras. Entinen hyökkääjä on johdattanut Hurricanesin pudotuspeleihin nyt kolmena peräkkäisenä vuonna. Brind'Amour tavoittelee valmennusuransa ensimmäistä palkintoa, mutta hänen palkintokaapistaan löytyy kaksi Selke-palkintoa kausilta 2005-2006 ja 2006-2007. 

Evasonin Wild keräsi runkosarjassa seurahistorian parhaimman pistekeskiarvon ja joukkue sijoittui omassa divisioonassaan kolmanneksi. Joukkueen hyökkäys oli yksi liigan tulivoimaisimmista ja ensimmäisen kierroksen ottelusarja Vegas Golden Knightsia vastaan oli yksi avauskierroksen helmistä. Evasonista voi tulla Wildin seurahistorian toinen Jack Adams -voittaja, kun Jacques Lemaire nappasi palkinnon keväällä 2003. 

Quennevillen Panthers rikkoi useita omia seuraennätyksiään ja joukkue sijoittui omassa divisioonassaan toiselle sijalle. 62-vuotias valmentaja on nyt ehdolla Jack Adams -palkinnon saajaksi jo kolmannen kerran. Quenneville voitti palkinnon Bluesin valmentaja kaudella 1999-2000 ja sijoittui toiseksi Blackhawksin valmentaja kaudella 2012-2013. 

» Lähetä palautetta toimitukselle