Robin Press runkosarjan paras pelaaja − ruotsalaisesta kolmas palkinnon voittanut puolustaja

LIIGA / Uutinen
Robin Press voitti toimittajien äänestyksen parhaasta pelaajasta.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi on valittu Lukon puolustaja Robin Press. Ruotsalainen keräsi tasaisessa äänestyksessä 90 pistettä.

Robin Press voitti puolustajien pistepörssin tehopistein 17+31. Koko sarjan pörssissä saldo riitti viidenteen sijaan. Liigahistoriassa puolustajista vain Brian Rafalski on yltänyt parempaan oltuaan kaudella 1998−99 neljäs.

Press sai äänestyksessä 17 ykkössijaa. Kakkos- ja kolmossijoja ruotsalaispuolustaja keräsi 13. Ykkössija toi kolme pistettä, kakkossija kaksi ja kolmossija yhden pisteen. Kaikkiaan äänestykseen osallistui 64 toimittajaa.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui pistepörssin voittanut HPK:n Petri Kontiola 80 pisteellä.  Kolmas oli Pressin seurakaveri, maalivahti Lassi Lehtinen 64 pisteellä. Ääniä sai kaikkiaan 15 pelaajaa, joista yhdeksän oli ainakin yhden toimittajan silmissä paras.

Lasse Oksanen -palkintoa on jaettu kaudesta 1993−94 alkaen. Press on kolmas palkinnon voittanut puolustaja HIFK:n Cory Murphyn (2006−07) ja Pelicansin Oliwer Kasken (2018−19) jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle