Robin Lehner ilmoitti ensimmäisenä NHL-pelaajana jättävänsä olympialaiset väliin: "Järjestelyt eivät tulisi olemaan hyväksi mielenterveydelleni"

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Robin Lehner näkee liian paljon riskejä olympialaisiin osallistumisessa.
Kuva © Getty Images
Ruotsin maalivahdiksi Pekingin olympialaisiin kaavailtu Robin Lehner jättää turnauksen omaehtoisesti väliin.

Vegas Golden Knightsin ruotsalainen ykkösvahti Robin Lehner ilmoitti Twitter-tilillään jättävänsä helmikuun Pekingin olympiaturnauksen väliin. Näin ollen Lehner on ensimmäinen NHL-pelaaja, joka omaehtoisesti ilmoittaa olympialaisista vetäytymisestä.

– Olen hyvin pettynyt ja tämä on raskas päätös itselleni, koska kyseessä on kuitenkin kerran elämässä -tilaisuus. Todellisuus on kuitenkin se, että järjestelyt eivät tulisi olemaan hyväksi mielenterveydelleni.

– Eristäytyminen ja epätietoisuus mahdollisen positiivisen koronatestin seurauksista ovat liian isoja riskejä itselleni, Lehner kirjoitti.

Pekingin talviolympialaisissa on käytössä tarkkaan valvottu kisakupla, joten urheilijoiden eläminen on rajattu kisapaikkoihin ja majoitukseen.

30-vuotias Lehner on aiemmin kertonut avoimesti sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Viime keväänä maalivahti muun muassa kritisoi NHL:n tiukkojen koronarajoitusten vaikutusta mielenterveyteen.

Lehnerin päätös on iso takaisku Ruotsin joukkueelle, sillä NHL:ssä hänen lisäkseen toisena selvänä ruotsalaisena ykkösvahtina pelaa vain Calgary Flamesin Jacob Markström

» Lähetä palautetta toimitukselle