RoKin Jenna Hietala on Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa hurjassa maalivireessä − "Minulla on kova halu näyttää"

Naisten Liiga / Uutinen
Maalinteko on tuttua puuhaa Jenna Hietalalle.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
18-vuotias hyökkääjä Jenna Hietala on liki kaksi maalia per ottelu -tahdissa Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa. Vastaavaa on nähty aiemminkin, mutta moinen maalitehtailu ei ole sarjassa kuitenkaan arkipäivää.

Jenna Hietala, 18, iski RoKille sunnuntain ottelussa Sportia vastaan kolme maalia ja syötti yhden, kun rovaniemeläiset hakivat Vaasasta jatkoaikavoiton. Hietala viimeisteli myös ottelun voitto-osuman. Nuori maalitykki on ollut Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa kovassa maalivireessä, sillä hän on yhdeksässä ottelussa iskenyt peräti 17 maalia.

− Olen saanut hyvän roolin joukkueesta ja päässyt pelaamaan paljon erikoistilanteissa. Kun saa pelissä yhden maalin tehtyä, niin siitä tulee heti rennompi olo, Hietala pohtii vireensä syntymisen syitä Jatkoajalle.

Uutta hommaa maalinteko ei Hietalalle ole, sillä hän teki alkusarjassa RoKin paidassa 19 ottelussa tehot 11+6=17. Hän oli joukkueensa paras pisteiden tekijä kuuden pisteen marginaalilla ennen seuraavaa RoKi-pelaajaa.

Jenna Hietala on pistänyt vastustajien puolustukset solmuun.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Naisten Liigan alempi jatkosarja päättyy ensi viikolla ja RoKilla on vielä yksi ottelu jäljellä. Sen jälkeen joukkueen kausi jatkuu liigakarsintaotteluilla, joihin sillä on kuitenkin hyvät lähtökohdat saavutettujen pisteiden jäädessä voimaan.

Alempaa jatkosarjaa ei lasketa varsinaiseen Naisten Liigaan ja sen tilastoihin. Aiemmin alemmassa jatkosarjassa kukaan ei ole onnistunut tekemään kahta maalia ottelua kohden. Hietala haluaa tehdä asiaan muutoksen. RoKi kohtaa ensi viikonloppuna KalPan.

− Tosi hyvillä fiiliksillä lähdemme peliin! Odotan juuri KalPan kohtaamista tosi paljon. Kyseessä on yksi lempivastuksistani ja minulla on kova halu näyttää.

Historiasta löytyy kovia maalintekijöitä

Eliteprospectsin mukaan karsintavaiheessa eniten maaleja on Naisten Liigassa tehnyt IHK:n Anne Helin. Hän teki kaudella 2007−08 kymmenessä ottelussa peräti 27 maalia. Hänen lisäkseen yli kaksi maalia per peli on onnistunut karsinnoissa tekemään muun muassa olympiapronssia Pekingissä Naisleijonien mukana voittanut Tanja Niskanen. Hän viimeisteli 2012−13 kaudella 10 ottelussa 23 täysosumaa.

Tanja Niskanen voitti Naisleijonissa olympiapronssia. Hänen uransa päättyy tähän kauteen.

Pudotuspelitilastoissa maalitilastosta erottuu lajilegenda Karoliina Rantamäki, joka kaudella 2006−07 teki seitsemässä pudotuspeliottelussa 14 maalia. Muutoin ratkaisupeleissä ei olla nähty valtavaa maalitehtailua yhdeltä pelaajalta, vaan maali per peli -tahti on kärkinimien melko vakiintunut tahti.

Niin ikään naisten jääkiekon legendoihin lukeutuva Riikka Sallinen teki uransa parhaalla kaudella (1993−94) 26 ottelussa hurjat 84 maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle