RoKille runsaasti liigakokemusta hyökkäykseen − Joonas Alanne palaa kotikonnuilleen

MESTIS / Uutinen
Alanne tulee vahvistamaan kasvattajaseuraansa.
Viime kaudet Japanissa kiekkoillut hyökkääjä Joonas Alanne on tehnyt sopimuksen RoKin kanssa.

Joonas Alanne siirtyy ensi kauden kattavalla sopimuksella kasvattajaseuransa RoKin riveihin. 29-vuotiaalla hyökkääjällä on kuitenkin mahdollisuus siirtyä Liigaan tai ulkomaille kesken sopimuskauden. Viimeksi Alanne on edustanut rovaniemeläisryhmää kaudella 2010-2011 Suomi-sarjassa.

Kaksi edelliskautta Alanne pelasi Aasian liigaa japanilaisessa Nikko Icebucksissa. Hänen seuratoverinaan Japanissa oli myös tulevan kauden joukkuekaveri, puolustaja Henri Joki-Erkkilä. Hyökkääjä iski viime kaudella 36 ottelussa tehot 10+20=30. 

Alanteella on vyöllään myös runsaasti liigakokemusta, sillä hän pelasi Pelicansissa 233 ottelua kausina 2013-2018. Aiempaa Mestis-kokemusta häneltä löytyy Peliittojen ja Hokin miehistöistä. 

− Alanne tuo tulivoimaa hyökkäykseen. Hän on rauhallinen ja kokenut kaveri, joka tuo kokemusta ja järjen ääntä joukkueeseen. Loistava yleispelaaja ja maalintekijä, ja vielä lisäksi Rovaniemen poikia. Mahtava juttu saada "Jone" takaisin Kirnuun, myhäili RoKin päävalmentaja Santeri Immonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle