RoKiin odotettu paluumuuttaja, Jokereilta ja Kiekko-Espoolta ensimmäiset viralliset tiedot

MESTIS / Uutinen
Joonas Alanne kantoi kultakypärää päässään edellisellä RoKi-visiitillään.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Joonas Alanne palaa maailmalta RoKiin. Ilta-Sanomat paljasti Jokereiden tulevia pelaajia ja Espoosta kerrottiin valmentajien jatkosopimuksista.

RoKi on julkaissut neljä uutta sopimusta. Uutisista merkittävin on kokeneen Joonas Alanteen paluu napapiirille. Sinipaitoihin pukeutuvat ensi kaudella myös Porista siirtyvät Eero Niemi ja Eemeli Virtanen sekä jatkosopimuksen solminut nuori maalivahti Eetu Hyypiä.

32-vuotias Alanne lukeutuu RoKin menestyneimpiin kasvatteihin. Hän on pelannut urallaan yli kaksisataa ottelua Liigaa sekä lisäksi useita kausia ulkomailla.

Alanne pelasi Rovaniemellä viimeksi syksyllä 2020 ja maalasi tuolloin peräti 11 kertaa viidessätoista pelissään. Hän siirtyi tuolloin kesken kauden Rovaniemeltä Ruotsiin. Viime kaudella Alanne hyökkäsi Ranskan liigassa.

– Maailmaa nähneiden ja kovia sarjoja pelanneiden miesten palaaminen kotiin on todella iso asia. Se osoittaa, että RoKissa on tehty viime vuodet asioita oikein. Joonaksesta saamme rutkasti johtajuutta joukkueeseen. Hän on ammattimies, joka pystyy kaiken muun päälle tekemään myös tulosta, päävalmentaja Sakari Salmela kehuu.

20-vuotiaat porilaiset kuuluivat puolestaan viime kaudella Ässien U20-miehistön kärkipelaajiin. Laitahyökkääjä Niemi on pelannut nuorten sarjassa kaksi viime kautta piste/peli-tahdilla ja edustanut urallaan myös poikien ja nuorten maajoukkueita. Puolustaja Virtasella on puolestaan vyöllään 12 Liiga-ottelua.

RoKin maalivahtitroikan täydentää 19-vuotias Hyypiä. Hän torjui viime kaudella RoKin U20-joukkueen ykkösvahtina, mutta pääsi pelaamaan myös muutamassa Mestis-ottelussa. Rovaniemeläisten ensi kauden muut maalivahdit ovat Sami Suni ja Porista siirtynyt Romi Huunonen.

– Näemme Eetussa suuren potentiaalin tulevaisuuteen ja suunnitelmana on, että hän pelaa tulevalla kaudella U20-joukkueessa sekä myös Mestis-joukkueen mukana, RoKin maalivahtivalmentaja Juha Soronen kertoo.

Jokerit julkistaa pian joukkueensa

Salamyhkäisyyden varjoissa paluutaan Suomen kiekkosarjoihin tekevä Helsingin Jokerit repäisee verhot auki viimein. Seura järjestää ensimmäisen tiedotustilaisuutensa torstaina 1.6. ja kertoo silloin sekä tulevaisuudensuunnitelmistaan että ensi kauden joukkueesta.

Ilta-Sanomat ehti kuitenkin paljastaa neljä uutta jokeripelaajaa. Lehden mukaan Jokereihin siirtyvät Ketterän kärkipelaajiin kuuluneet Jere Vertanen ja Jesse Liuksiala sekä Kiekko-Vantaassa tehokkaasti hyökänneet Emil Oksanen ja Erkka Seppälä.

Ilta-Sanomat on aiemmin uutisoinut Jokereiden ensi kauden nimistä myös maalivahti Severi Auvisen (Ketterä), puolustajat Saku Forsblomin (Jukurit) ja Santeri Haakanan (Jokerit U20) sekä hyökkääjät Leevi Lembergin (TUTO), Alexander Forslundin (Pelicans), Väinö Sirkiän (Sport) ja Emil Kuuslan (Jokerit U20) sekä valmentaja Tero Määtän (Jokerit U20).

Tiuraniemi Kajaaniin

KeuPan luottopuolustajiin viime kaudella kuulunut Veli-Matti Tiuraniemi siirtyy Hokkiin. 25-vuotias puolustaja iski runkosarjassa tehot 3+19.

Tiuraniemi siirtyi aikoinaan Oulun Kärppien junioreista Pohjois-Amerikkaan, jossa kiekkoili viiden kauden ajan. Suomeen palattuaan hän pelasi Liigaa yhden kauden ajan Kärpissä, Jukureissa ja SaiPassa.

Hokki kertoi samalla, että Tiuraniemen sopimuksen myötä joukkueen puolustus on yhtä pelaajaa vaille valmiina.

Mestarit jatkavat samassa valmennuksessa

Kiekko-Espoo avasi ensi kautta koskivat sopimusuutiset tiedottomalla koko valmennusryhmän jatkosopimuksista. Kurtis McLean, Rolf von Hedenberg ja Jukka Lehto jatkavat siis tulevallakin kaudella päävalmentaja Tomas Westerlundin johtamassa työryhmässä.

Espoolaiset eivät ole julkaisseet vielä yhtään pelaajasopimusta. Varmoja lähtijöitä mestaruusmiehistöstä sen sijaan ovat ainakin maalivahti Waltteri Ignatjew, puolustajien piste-ennätykset uusiksi pistäneet Atro Leppänen ja Aleksi Matinmikko sekä pienemmässä roolissa olleet Jesse Vuorela, Jasper Rantanen, Osku Koivistoinen ja Jasper Viitala.

 

Tekstiä muokattu 31.5.2023. Korjattu RoKi-maalivahti Eetu Hyypiän nimi oikein.

» Lähetä palautetta toimitukselle