RoKi vahvisti valmennusryhmäänsä ex-liigavahdilla − "Iso juttu päästä auttamaan Lapin maalivahteja ja maalivahtivalmentajia"

MESTIS / Uutinen
Myllykoskella on pitkä pelaajatausta Liigasta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen mestaruudenkin urallaan voittanut maalivahti Joni Myllykoski vahvistaa jatkossa RoKin valmennusryhmää.

Joni Myllykoski aloittaa RoKin maalivahtivalmentajan tehtävissä. 36-vuotiaan Myllykosken toimenkuvaan kuuluu seuran edustus -sekä U20-joukkueen maalivahtivalmentajan tehtävien lisäksi muiden juniorijoukkueiden maalivahtivalmentajien johtaminen.

− Olen tosi innoissani pestistä. Hienoa jatkaa ammattilaisuran jälkeen valmennushommissa. Lappilaisena kaverina minulle on iso juttu päästä auttamaan Lapin maalivahteja ja maalivahtivalmentajia, jotta täältä tulevaisuudessakin on mahdollisuus päästä ammattilaissarjoihin, Myllykoski kommentoi.

− Olen kulkenut tien lappilaisesta junnusta ammattilaiseksi. Toivottavasti omalta osaltani toimin esimerkkinä nuorille maalivahdeille, että Lapista on mahdollisuus päästä pelaamaan ammattilaissarjoihin asti.

Torniolaislähtöisellä Myllykoskella on takanaan mittava pelaajaura. Hän pelasi HPK:n, Lukon ja JYPin miehistöissä 94 liigaottelua ja oli voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2012 JYPissä. Mestis-pelejäkin kertyi vyölle 129 kappaletta Hokin, Jukurien ja JYP-Akatemian riveissä. Hokissa hän pääsi juhlimaan Mestis-mestaruutta keväällä 2007. Myllykoskelle kertyi myös kokemusta Tanskan ja Itävallan sarjoista.

Kahdella edelliskaudella Myllykoski toimi kasvattajaseuransa, II divisioonassa pelaavan TIHC:n maalivahtivalmentajana. Samassa roolissa hän oli aiemmin myös unkarilaisseura Ferencvárosissa.

− Saatiin hyvä mies tärkeään tehtävään jatkamaan Kimmo Mäen hienoa työtä. Jonilla on oma pelaajaura takana, ja kova motivaatio edetä valmentajana. Torniosta lähtöisin olevana kaverina hänellä on paljon annettavaa erityisesti lappilaisille nuorille maalivahdeille, totesi RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta.

» Lähetä palautetta toimitukselle