RoKi nappasi Mestis-pronssit jättiyleisön edessä

MESTIS / Uutinen
Maso Lehtosen aikakausi RoKissa päättyi toiseen perättäiseen pronssimitaliin.
RoKi nappasi Mestis-kauden himmeimmät mitalit kaadettuaan Joensuun Kiekko-Pojat pronssiottelussa lukemin 4–2. Ottelua seurasi RoKin seurahistorian ennätysyleisö.

Mestis-kausi päättyi toista kertaa peräkkäin Lapissa pronssisiin tunnelmiin, kun RoKi päätti kautensa voittoon pronssiottelussa. Samalla tuli päätökseensä Maso Lehtosen aikakausi rovaniemeläisjoukkueen peräsimessä.

Ottelua Kiekko-Poikia vastaan seurasi jättimäinen rovaniemeläisyleisö, peräti 3391 katsojaa, joka on myös RoKin koko seurahistorian ennätys.

RoKi karkasi avauserässä Valtteri Lindroosin ja Miks Tumanovsin maaleilla. Erän lopulla joensuulaisten taivas tummeni entisestään, kun Denis Kusy passitettiin suihkuun selkäpuolelta tulleen taklauksen seurauksena.

RoKi ei toisen erän puolelle jatkunutta viiden minuutin ylivoimaansa hukannut, vaan Miika Tiihonen iski ratkaisevan tuntuisen 3–0-maalin.

Kiekko-Pojat heräsi vielä taisteluun pronssista ja kiri maalin päähän Aatu Luusuaniemen osuttua ylivoimalla ja Leevi Karjalaisen erän viimeisellä minuutilla. Tauolle lähdettiin kuitenkin kahden maalin RoKi-johdossa, kun erän vilkkaalla päätösminuutilla JoKP joutui alivoimalle ja Lauri Heino rankaisi.

Heinon osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi, ja näin mitalit jäivät kotiyleisön riemuksi Rovaniemelle ja kiekkokausi Lapissa sai pronssisen päätöksen.