RoKi-ikoni Henri Joki-Erkkilän pelipaita nousee Lappi Areenan kattoon − "Mahtava on katsoa, kun perintöä vaalitaan tälläkin kaudella"

MESTIS / Uutinen
Henri Joki-Erkkilä pelasi RoKissa mittavan uran.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Rovaniemen Kiekko kunnioittaa seuraikoninsa pelaajauraa pelinumeron jäädytyksellä 5. maaliskuuta. Henri Joki-Erkkilä kertoi ajatuksiaan hienosta eleestä ja siitä, miten hän kasvoi pohjoisessa johtavaksi pelaajaksi.

Henri Joki-Erkkilän numero 8 jäädytetään 5. maaliskuuta, kun RoKi nostaa puolustajalegendansa pelipaidan Lappi Areenan kattoon. Joki-Erkkilä päätti pelaajauransa keväällä 2021.

Joki-Erkkilä pelasi rovaniemeläisten riveissä yhteensä 11 kautta ja kantoi kapteenin C-kirjainta kahdeksalla kaudella. Mestiksen runkosarjaotteluita hänelle kertyi 229.

Ylivieskasta maailmalle ponnistanut puolustaja antaa arvon Rovaniemen huippu-urheiluympäristölle.

− Ensinnäkin olen viihtynyt tosi hyvin ja muutenkin ympäristö on ollut minulle sopiva.
Urheiluopiston läsnäolo on varmasti auttanut urheilijana ja jääliekkoilijan kehittymisessä. Ihmisenä kehittymistä, jos miettii, niin vuosien varrella olen saanut olla tekemisissä mahtavien tyyppien kanssa, joista on ollut hyvä ottaa mallia, Joki-Erkkilä sanoo Jatkoajalle.

Myös seurajohto arvostaa puolustajan roolia joukkueen ja seuran eteen tehdyssä työssä.

− Henri on ollut RoKille paljon enemmän kuin pelaaja - todellinen kapteenien kapteeni ja seuraikoni. Hän on ollut erittäin tärkeä suunnannäyttäjä ja tukipilari RoKin hakiessa paluuta Mestikseen vuoden 2010 karsiutumisen jälkeen, ja samoin seuran rakentaessa jalansijaa Mestiksessä vuoden 2015 jälkeen.

− Vahvan pelillisen panoksen lisäksi hän oli usean vuoden ajan todellinen RoKi-kulttuurin ruumiillistuma, ja identiteetin rakentaja niin joukkueen, kannattajien, juniorien, kuin eri sidosryhmienkin suuntaan, RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta kiittelee RoKin tiedotteessa.

Kunnioitettava osa rovaniemeläistä kiekkoa

Juhlaottelussa RoKi saa vastaansa Peliitat. Joki-Erkkilä on maltillisin, mutta odottavaisin tunnelmin muutama viikko ennen pääpäivää.

− Vielä ei oikein tiedä mitä odottaa, mutta hieno muistella menneitä vuosia läheisten, pelikavereiden ja kannattajien kanssa, hän tunnelmoi.

Joki-Erkkilä tuli Rovaniemelle kaudella 2008−09 eikä lähtenyt sieltä kuin muutamalle ulkomaankeikalle Ranskaan ja Japaniin. Puolustajalegendan mukaan seurassa on jo pitkään ollut omanlaisensa toimintatapa ja tyyli.

− Aikanani RoKissa on aina ollut taisteleva ja periksiantamaton porukka. Mielestäni en ole mitään uutta luonut, vaan sitä me on porukalla viety eteen päin. Mahtava on katsoa, kun perintöä vaalitaan tälläkin kaudella.

Joki-Erkkilästä tulee kolmas pelaaja, jonka pelinumeron RoKi jäädyttää. Aiemmin kunnian ovat saaneet Ilari Sainio pelinumerolla 6 ja Jani Mikkola pelinumerolla 17.

» Lähetä palautetta toimitukselle