RoKi hankki kanadalaisvahdin yliopistosarjasta − "Tavoitteellinen urheilija, joka tulee Suomeen hakemaan reittiä huippusarjoihin"

MESTIS / Uutinen
Pelino on torjunut viime kaudet yliopistosarjassa.
Kuva © Getty Images
RoKin maalivahtikaksikon muodostavat tulevalla kaudella kanadalainen Aidan Pelino sekä joukkueen oma kasvatti Tommi Ronkainen.

RoKin maalivahtiosasto on valmiina tulevaan kauteen. Uutena miehenä rovaniemeläisryhmään tulee kanadalainen Aidan Pelino, jonka parina toimii jatkosopimuksen tehnyt Tommi Ronkainen.

Pelino on pelannut viimeiset neljä kautta NCAA-yliopistosarjaa Bentleyn yliopiston joukkueessa. Viime kaudella 24-vuotias kanadalaisvahti torjui joukkueen maalilla 22 ottelua torjuntaprosentilla 88,5.

Pelinon setä on viime vuodet KHL:ssä valmennustehtävissä toiminut Mike Pelino, jolla on valmennuskokemusta myös NHL:stä sekä Kanadan maajoukkueesta.

− Aidan on erittäin tavoitteellinen urheilija, joka tulee Suomeen hakemaan reittiä huippusarjoihin. Vakuutuimme hänen pelaamisestaan ja siitä, että persoonana hän tulee varmasti sopeutumaan hyvin joukkueeseemme ja meidän ympäristöön kokonaisuudessaan. Taustalta löytyy myös kovana meriittinä pelaaminen neljä vuotta ykkösmaalivahtina NCAA:ssa, kertoi RoKin päävalmentaja Santeri Immonen.

Ronkainen on kuulunut viimeiset neljä kautta RoKin Mestis-rinkiin, mutta pelejä on tullut lisäksi joukkueen A-nuorissa. Viime kaudella 21-vuotias torjuja pelasi Mestiksessä kuusi ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,3.

− Tommi on pelannut hyvin ne pelit mitä on pelannut ja odotusarvona on, että hän ottaa tulevalla kaudella jälleen enemmän peliminuutteja jos ja kun kehitys jatkuu suotuisana. Tommissa on potentiaalia olla meidän ykkösmaalivahti tulevaisuudessa ja tie on auki isompiinkin sarjoihin. Tuleva kausi on jälleen tärkeä steppi Tommille - mielenkiinnolla odotan hänen otteitaan, Immonen arvioi.

RoKilla on nyt sopimukset kaikkiaan 13 pelaajan kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle