RoKi aloitti ainoana Naisten Liigan karsintasarjan kahdella voitolla − "Viikonlopun pelit meni niin kuin pitikin"

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
RoKi voitti ensimmäisen karsintaviikonlopun molemmat ottelunsa.
Kuva © Timo Savela
Naisten Liigan karsintasarjassa on pelattu ensimmäinen kolmesta viikonlopusta. Jokainen neljästä joukkueesta on ollut askissa kahdesti. Rovaniemeläiset kaatoivat lauantaina HIFK:n akatemian ja sunnuntaina Lukon.

Päättyvällä kaudella Naisten Liigassa pelanneet Lukko ja RoKi ottavat mittaa karsintasarjassa Naisten Mestiksen kärkikaksikosta HIFK:n akatemiasta ja Kiekko-Espoon akatemiasta. Lauantaina raumalaiset mittelivtä Kiekko-Espoon akatemiaa vastaan ja RoKi otti mittaa helsinkiläisistä.

Perjantain kamppailuissa Lukko näytti kaapin paikan Kiekko-Espoon akatemialle 9−0-voitola. Maija Koski iski tehot 2+2. Kolmeen pisteeseen ylsivät Janica Laine (1+2) ja Ada Ukkola (0+3). RoKi puolestaan oli hieman tiukemmilla HIFK:n akatemian kanssa, mutta kampesi 3−2-voittoon. Magdaléna Felcmanová teki voittomaalin varsinaisen toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Ottelun kaikki maalit tehtiin kolmannessa erässä.

Lauantaina RoKi otti mittaa Lukosta ja akatemiajoukkueet kohtasivat toisensa. Tällä kaudella Naisten Liigaa pelanneen kaksikon kamppailun vei nimiinsä RoKi numeroin 4−2. Joukkueen suurin sankari oli kaksi osumaa värkännyt Jemina Lepola. HIFK:n ja Kiekko-Espoon akatemioiden mittelö päättyi lukemin 0−3 ja espoolaisten maaleista vastasivat kahden osuman Erica Grönlund sekä Saara Matomäki.

− Viikonlopun pelit meni niin kuin pitikin, eli voittaa täydet pisteet. HIFK-peli oli vähän tahmeaa ja emme päässeet omalle tasolle, mutta tasaisen kamppailun päätteeksi saimme kairattua voiton. Lukkoa vastaan alku oli vaikea, mutta jokaisella oli kova tahtotila voittaa ja taistelimme loppuun asti, RoKin puolustaja Marianne Lassila tunnelmoi.

Kukin joukkue pelaa kaksi ottelua jälleen ensi viikon loppupuolella. Naisten Liigan karsinnoissa jokainen neljästä joukkueesta pelaa kahdesti kutakin joukkuetta vastaan, eli yhteensä kuusi kamppailua. Ensimmäisenä viikonloppuna RoKi voitto molemmat pelinsä, Lukko ja Kiekko-Espoon akatemia voittivat kertaalleen. HIFK:n akatemia puolestaan hävisi kummankin matsinsa.

− Lähdemme voittamaan jokaisen pelin ja tavoite on säilyttää liigapaikka, Lassila paalutti.

Kaksi eniten pisteitä kerännyttä nippua nähdään pääsarjatasolla ensi kaudella ja kaksi muuta kiekkoilevat Naisten Mestiksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle