Riku Helenius lopettaa pelaajauransa − aloittaa työt nuorten maalivahtien kehittäjänä

KHL / Uutinen
Helenius pelasi uransa varrella muun muassa Ilveksessä.
Kuva © Jarno Hietanen
33-vuotias Helenius liittyy Jokerien organisaatioon.

Riku Helenius, 33, pelasi uransa kaksi viimeistä kautta Saksan kakkostasolla. Maalivahti ehti pelivuosinaan kokea paljon, sillä hän kiekkoili myös Ruotsissa, Venäjällä ja Suomessa useissa eri joukkueissa. Kahden kauden aikana Helenius pelasi myös Pohjois-Amerikassa.

Nyt hän ripustaa hokkarit naulaan ja liittyy Helsingin Jokereihin ja aloittaa työt seuran juniorimaalivahtien kehitysvalmentajana. Hän torjui Jokerien maalilla vuosina 2014−17.

− On hienoa saada Riku vahvistamaan junioripuoltamme ja aloittamaan uutta uraansa Jokereissa. Olen varma, että hänestä on merkittävä apu nuorille maalivahdeillemme yhdessä joukkueiden maalivahtivalmentajien kanssa. Rikun pitkä kokemus ammattilaisjääkiekosta eri sarjoissa, oppimishalu sekä persoona antavat hänelle hyvät eväät kehittyä valmennusuralla, pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen sanoo tiedotteessa.

Suomen mestaruuden ja U18 hopeamitalin urallaan voittanut kassari pohti lopettamista pitkään.

− Reilun vuoden on ollut takaraivossa, että on aika lyödä hokkarit naulaan ja siirtyä valmentamaan. Olen jo pitkään tiennyt, että haluan peliuran jälkeen tälle puolelle, ja polte jääkiekossa on siirtynyt koko ajan enemmän pelaamisesta valmentamiseen. Nyt oli oikea hetki tehdä tämä päätös ja tuntuu hyvältä aloittaa uusi ura juuri Jokereissa, jossa viihdyin jo pelaajana erittäin hyvin, Helenius toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle