Rikoksesta syytetty juniorikiekkoilija toivoo, ettei häntä varattaisi NHL:ään tänä vuonna − "Tiedän, että menettämäni luottamuksen saaminen takaisin vie aikaa"

NHL / Uutinen
Logan Mailloux'ta ei varattane nyt NHL:ään lupaavasta urasta huolimatta. Kuvituskuva.
Kuva © Getty Images

Tunnettu NHL-toimittaja Frank Seravalli raportoi viime viikolla, että 18-vuotiasta Logan Mailloux'ta syytetään Ruotsissa kunnianloukkauksesta ja sopimattoman kuvan ottamisesta ja levittämisestä. Syytteessä Mailloux'n kerrotaan ottaneen suuseksin aikana uhrista kuvan ja levittäneen kuvaa muun muassa joukkuetovereilleen. 

Vuonna 2003 syntynyt Mailloux pelasi viime kaudella lainalla SK Lejonissa, joka pelaa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla HockeyEttanissa. Syytteeseen johtanut teko tapahtui viime vuoden marraskuussa, jolloin Mailloux oli 17-vuotias. Syytteessä kerrotaan, ettei kuvasta ollut pääteltävissä uhrin henkilöllisyyttä. Myöhemmin Mailloux kuitenkin jakoi kavereilleen kuvan lisäksi myös kuvakaappauksen uhrin internetprofiilista, jossa näkyivät uhrin nimen lisäksi hänen ikänsä ja kuvansa.

Mailloux'ta ei pidätetty, mutta syytteessä esitetty korvausvaatimus kunnianloukkauksesta ja sopimattoman kuvan levittämisestä on 14 300 kruunua eli noin 1400 euroa. Perinteikkään OHL-seura London Knightsin puolustaja toivoo nyt, ettei häntä varattaisi NHL:ään tänä vuonna. 191-senttistä ja 97-kiloista Mailloux'ta on pidetty lupaavana puolustajana, jota uumoiltiin joissakin arvioissa varattavaksi toisella kierroksella.

Mailloux sanoo, ettei hän koe osoittaneensa tarpeeksi kypsyyttä tullakseen varatuksi NHL:ään.

− Jos saan joskus kunnian tulla varatuksi NHL:ään, haluaisin seuran kannattajien voivan olla ylpeitä toivottaessaan minut tervetulleeksi. Tiedän, että menettämäni luottamuksen saaminen takaisin vie aikaa, ja siksi koen parhaaksi vetäytyä tämän vuoden varaustilaisuudesta.

Mailloux kirjoittaa, että ratkaisu antaa hänelle mahdollisuuden osoittaa riittävää kypsyyttä tulevaisuudessa. Hän suuntaa katseensa ensi vuoden varaustilaisuuteen ja tulevaan kauteen London Knightsin riveissä. London Knights on tietoinen Mailloux'n teosta ja häneen kohdistuvasta syytteestä. Seuran lausunnon mukaan joukkueen henkilöstö työskentelee Mailloux'n kanssa varmistaakseen, että hän ymmärtää tekonsa seuraukset ja ettei vastaavaa enää tapahdu.

The Athletic kertoo, että ainakin 11 NHL-seuraa poisti Mailloux'n varauslistoiltaan jo ennen kuin kanadalainen ilmoitti vetäytymisestään. The Athleticin mukaan uhriksi joutunut, tuolloin 18-vuotias nainen kertoo, ettei ole antanut Mailloux'lle anteeksi. Nainen kokee, ettei Mailloux ole ymmärtänyt käyttäytymisensä seurauksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle