Riikka Sallinen nousee maanantaina Teemu Selänteen ja Jari Kurrin rinnalle – ”Kyllähän sitä hurjan kovaan seuraan pääsee”

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
Riikka Sallinen on kolmas suomalainen Hockey Hall of Famessa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Maanantain ja tiistain välisenä yönä tehdään merkittävää suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun Riikka Sallinen (os. Nieminen) aateloidaan seremoniallisesti ensimmäisenä eurooppalaisena naispelaajana jääkiekon kunniagalleriaan Hockey Hall of Fameen.

Sallisen kanssa Hall of Fameen aateloidaan NHL-legendat Henrik ja Daniel Sedin, Roberto Luongo, Daniel Alfredsson sekä jo edesmennyt tummaihoisten kiekkoilun uranuurtaja Herb Carnegie. Aatelointi tapahtuu Meridian Hall -teatterissa, joka sijaitsee Toronton keskustassa.

Tämän viikonlopun yli kestävä tapahtuma järjestetään Torontossa, jossa ohjelmassa on muun muassa legendojen tähdittämä ottelu, NHL-ottelu Toronto Maple Leafs ja Pittsburgh Penguinsin välillä sekä tietysti näiden kuuden uuden legendan aatelointi.

Kunniagalleriaan on naispelaajista ennen Sallista nimetty vain kahdeksan pohjoisamerikkalaista kiekkoilijaa. Sallisesta tulee myös vasta kolmas Hall of Famen suomalaisjäsen – aiemmat ovat tietenkin Jari Kurri ja Teemu Selänne.

– Kyllähän sitä hurjan kovaan seuraan pääsee. Miettiessäni keitä sinne on valittu ennen minua ja keitä nyt samassa tapahtumassa nimetään, niin onhan kyseessä ihan mielettömän hyviä pelaajia, Sallinen hehkuttaa.

Riikka Sallinen os. Nieminen Talviolympialaisissa Salt Lake Cityssä 2002.
Kuva © Getty Images

Sallinen ei kuitenkaan itse matkusta Kanadaan, vaan seuraa tapahtumaa kotoaan Ruotsista käsin.

Isoveljiensä perässä jääkiekon aloittanut naiskiekon legenda ajattelee, että oma halu kokeilla rajojaan sekä hyvät pelikaverit ovat mahdollistaneet pääsyn näin pitkälle.

– Harjoitellessani ja pelatessani olen todella aina halunnut kokeilla rajojani ja olla sitä kautta niin hyvä kuin mahdollista.

– Olen ollut onnekas saadessani pelata hyvissä joukkueissa, hyvien pelikavereiden kanssa. Se motivoi, kun tietää, että aina voi taistella voitosta, Sallinen toteaa.

Lukema 293 on kaikkien Hockey Hall of Fameen nimettyjen pelaajien määrä, johon kuuluu nyt myös Riikka Sallinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle