Riikka Sallinen Hockey Hall of Fameen ensimmäisenä eurooppalaisnaisena − mukaan myös kolme ruotsalaispelaajaa

MAAJOUKKUE, NHL, Naisten Liiga / Uutinen
Riikka Sallinen teki kiekkohistoriaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Hockey Hall of Fameen nimettiin kuusi uutta jäsentä. Mukaan mahtui kolmas suomalaispelaaja, kun Riikka Sallinen nimettiin ensimmäisenä eurooppalaisena naispelaajana kunniagalleriaan.

Riikka Sallinen pelasi arvokisoissa neljällä eri vuosikymmenellä. Hän oli mukana jo naisten pelatessa ensimmäiset EM-kisat vuonna 1989 sekä ensimmäiset MM-kisat vuotta myöhemmin. Sallinen oli mukana myös ensimmäisissä naisten olympiakiekkoturnauksessa vuonna 1998. 

Hän lopetti uransa vuonna 2003, mutta palasi kiekkokaukaloihin kymmenen vuotta myöhemmin ja peliura jatkui aina vuoteen 2019 asti. Olympialaisissa Sallinen saavutti kaksi pronssimitalia ja MM-kisoissa yhden hopean sekä kuusi pronssia. Suomessa Sallinen edusti viittä eri seuraa 11 kaudella ja kirjautti 135 ottelussa 395 tehopistettä. Hän pelasi myös Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoissa.

Suomalaispelaajista Hockey Hall of Fameen on aiemmin nimetty Jari Kurri vuonna 2001 ja Teemu Selänne vuonna 2017. Naispelaajia oli ennen Sallista nimetty kahdeksan. Näistä pelaajista kuusi edusti Kanadaa ja kaksi Yhdysvaltoja.

Muuten tilaisuus oli ruotsalaisjuhlaa, sillä aateloitujen joukossa olivat Daniel ja Henrik Sedin sekä Daniel Alfredsson. Neljäntenä miespelaajana aateloitiin Roberto Luongo. Rakentajien kategoriaan nimettiin Herb Carnegie.

» Lähetä palautetta toimitukselle