Red Wings kiinnitti seuralegenda Steve Yzermanin uudeksi GM:ksi

NHL / Uutinen
Steve Yzerman palaa tuttuun organisaatioon.
Kuva © Getty Images
Detroit Red Wings teki kovan luokan rekrytoinnin, sillä Tampa Bay Lightningissa laadukasta työtä tehnyt Steve Yzerman jatkaa GM-uraansa tutussa seurassa.

Vuosina 2010-2018 Tampa Bay Lightningin GM:nä toiminut Steve Yzerman, 53, on nimitetty Detroit Red Wingsin uudeksi GM:ksi. Yzerman korvaa Ken Hollandin, 63, joka jatkaa organisaatiossa vanhempana neuvonantajana.

Yzermanin kohdalla on helppo puhua kotiinpaluusta, sillä pelaajaurallaan Yzerman edusti NHL:ssä vain Red Wingsiä. 22 kauden aikana Yzerman voitti punasiipien riveissä kolme kertaa Stanley Cupin ja toimi peräti 19 kauden ajan joukkueen kapteenina, mihin yksikään toinen pelaaja ei ole NHL:n historiassa yltänyt. Red Wings on luonnollisesti jäädyttänyt Yzermanin pelinumeron 19.

Vuonna 2006 päättyneen pelaajauransa jälkeen Yzerman toimi neljän kauden ajan Red Wingsin urheilujohdossa ennen siirtymistään Lightningiin, missä hän rakensi NHL:n yhdestä huonoimmasta joukkueesta kiistattoman kestomenestyjän.

Kommentti:

Kapteenien kapteeni palauttaa menestyksen Hockeytowniin. Steve Yzermanin paluu kotiin on 2010-luvulla pahasti taantuneelle Red Wingsille paras uutinen sitten viimeisimmän mestaruuden.

Yzerman osoitti kiistatta Lightningissa olevansa yksi NHL:n parhaita managereita, ja nyt Red Wings pääsee nauttimaan raudanlujan ammattilaisen osaamisesta. Red Wingsissä on kasvamassa potentiaalisia tulevaisuuden huippupelaajia ja seuraavaa edistysaskelta on helppoa odottaa jo seuraavalle kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle